/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

The Conversation (1974)

|
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning - CIN, Særvisning - Filmuniversitetet, Særvisning m. introduktion
|

Ét af 1970’ernes absolutte hovedværker. Coppolas Guldpalmevinder er et psykologisk mesterstudie i den paranoia, der gennemsyrede perioden, og den har ikke mindst vundet ry for sin raffinerede brug af filmlyd.

Overvågningseksperten Harry Caul (Gene Hackman) er hyret til at aflytte en samtale mellem et ungt par, da konflikten mellem hans private og hans professionelle jeg begynder at ulme. Hvor meget kan man tillade sig at overvåge, og bliver han selv overvåget?

'Aflytningen' var i 1974 påfaldende aktuel, efter at Watergate-skandalen få år tidligere havde gjort amerikanerne bevidste om, hvilke konsekvenser aflytning kan have. Den er ikke mindre aktuel i dag.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
3.4
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Der sker utrolig lidt, plottet rykker sig næsten ikke, og det meste af filmen følger man "bare" Gene Hackman, mens han lytter til de samme bidder af en samtale mellem to personer optaget på Union Square i San Francisco. Men det gør bestemt ikke noget. For selv om filmen på overfladen kan ligne en krimi, så er det vigtigste ikke at få opklaret tingene. Det handler om de indre konflikter, som Gene Hackmans karakter går og bøvler med. Skuespillet er helt i top, og lydsiden og klavertemaet er ren nydelse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.