Cookie- og Privatlivspolitik

The Bridge on the River Kwai (1957)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Bridge on the River Kwai
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Broen over floden Kwai' er et syvdobbelt Oscar-vindende 2. verdenskrigsdrama instrueret af den episke films mester, David Lean. Den britiske officer Nicholson (Alec Guinness) og hans mænd er blevet taget som krigsfanger af japanerne, der nu kræver, at briterne bygger en bro over floden Kwai. Den britiske stolthed udelukker dog i første omgang samarbejde, og det giver den japanske officer Saito onde drømme.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
5.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Jeg tror måske at jeg er den eneste som har anmeldt filmen, der ikke mener at filmens start er langsom eller sløv. Jeg synes faktisk det er det bedste ved filmen, lige på nær slutningen. Ellers synes at Alec Guinness gør det virkelig godt som Colonel Nicholson. Filmen er flot lavet og flot filmet, og plottet fungerer. Musikken er god, alle skuespillerne gør det godt, hvad kan man mere forlange af en film? Det ved jeg ikke, og The Bridge on the River Kwai er en virkelig seværdig film som alle burde se, også folk der er til action, også selvom den er fra 1957, som jo er ved at være et par dage siden ;-).

Nikolaj

For det første, så er filmen meget lang. Og det er ikke bare en film, som man lige ser en lørdag aften. Da den varer næsten 3 timer, og bund og grund kun består af dialoger, arbejde og en lille smule suspens i løbet af slutningen. Det er ihvertfald der, hvor man føler rigtig spænding. Men det er ikke ens betydning med, at den er dårlig. Nej, tværtimod. Det er en fornøjelse, at se en film, som ikke pisker af sted. Og er perfekt til, at give karakterene det plads, som de har brug for. Alec Guinness er helt fantastisk, han spiller fremragende. Og er perfekt til rollen, som kommandant. Den japanske leder( Som jeg ikke kan huske navnet på) spiller også super godt.

Filmen er også super godt designet, og flot filmet. Og det er en meget veludført film, som er en must, at skulle se. Man kan dele den op i to, for den er også meget langtrukkende i forhold til nutidens øjne. Men den holder stadig, og er super god.

mads

på trods af en lidt sløv start formår David Lean alligevel at fortælle en gribende historie om en officers stolthed under 2. verdenskrig.

filmen er visuelt rigtig betagende og slut-scenen er ekstremt spændende.

Wayne

Stærkt skuespil og klassisk drama.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.