Cookie- og Privatlivspolitik

Take This Waltz

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
16.08.2012
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Take This Waltz
|

I filmen 'Take This Waltz' lever Margot (Michelle Williams) i et lykkeligt ægteskab med sit livs kærlighed Lou (Seth Rogen). Men da hun en dag på vej hjem fra lufthavnen deler en taxa med en kunstner (Luke Kirby), der bor på samme gade, ændrer alt sig.

Der opstår øjeblikkeligt kemi mellem dem, og pludselig finder Margot sig selv i et svært dilemma. Hun er ved at forelske sig i en anden mand, mens hun er gift med manden, hun elsker.

Instruktøren Sarah Polley har også en lang karriere som skuespiller bag sig, og canadieren er nok bedst kendt som Ana i Zack Snyders 'Dawn of the Dead'.

Polley fik sin debut som spillefilmsinstruktør med filmen 'Away from Her' fra 2006, hvor hun, ligesom med 'Take This Waltz', også selv skrev manuskriptet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (80 votes)
3.4
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... genkendeligheden er krogen, der holder os fascineret af Margots i stigende grad risikable dans om gløderne - det er altid skønne Michelle Williams, der her har skruet helt op for sin særlige blanding af erotisk udstråling og barnlig sødme." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... et indfølt og troværdigt drama om semi-moden kærlighed og usikkerheden i dens kølvand. Det er store spørgsmål, den vender, men det er i de små detaljer, den har sin styrke og charme, med en hverdagsskildring, der er ramt på kornet, og ufuldkomne, levende mennesker, som man gider bruge tid og følelser på." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... den store force ved 'Take This Waltz' er, at instruktøren Sarah Polley forstår at skildre kærlighedens væsen med en forfriskende naturlighed." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Sarah Polley er en eminent fortæller. [...] Hun ved, hvad godt skuespil er, og får det ypperste ud af sine medvirkende." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "I stilfærdigt kønne billeder gennemlyser canadiske Sarah Polley det trygge parforholds dilemma og udvider spørgsmålet: Findes der livsfylde uden stadig risiko?" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Den store kvalitet i [Sarah Polleys] film er, at ingen følelser fremstår helt rene. Intet er fuldkommen sort eller hvidt, og hverdagen udgør et stort kompromis. Med andre ord ligner virkeligheden sig selv." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Metteuser/617756

Så fin en film. Virkelig værd at se. Ikke det sædvanlige sødsuppe romantik. Fantastisk skuespil.

Katja

Jeg formåede påny at blive forelsket i Michelle Williams efter at ha' oplevet hendes skuespillerevner og charme i denne film..

Jeg ku' godt li' filmen af flere årsager.. Ja, historien og plottet foldes rigtig nok langsomt ud - men de overvejelser, hovedpersonen Margot gør sig - er ikke nogle der kan klares fra den ene dag til den anden - det tager tid.. Dertil synes jeg skuespillet virkede skræmmende autentisk og replikkernes - til tider - kompromisløse skarphed skar flere gange helt ind til benet.. Udover ovenstående, gjorde antallet af nøgenscener (i svømmehallen m.fl) også et ekstraordinært indtryk på mig.. de var med til at bidrage til den naturlighed som skuespillet og stemningen til sammen afstedkom..

Jeg er ihvertfald glad for at ha' set den!

Mollymoruser/526284

Her er et klassisk eksempel på en 'åhh-hvor-er-den-bare-smukt-filmet-og-atypisk-Hollywood' -agtig anmelder darling; super prætentiøs med sit 'lad mig læne mig op ad ovnlågen imens solens stråler varmer min hud' og 'se lige hvor langsomt den her muffindej løber ned i formene'.

Hold nu op hvor var den kedelig.som.i.fald.i.søvn.nu.GAB.

Sad hele tiden og ventede på at NU sker der noget. Men nej. Bortset fra en enkelt sjov scene med noget svømmegymnastik(!) var den så kedelig, at der ligefrem var udvandring fra en i øvrigt gabende tom biografsal...

Girluser/951298

En sød kærligheds historie, med en crazy sød kvinde, fin fortælling en smule banal, men mange smukke billeder, rigtig flot fotograf arbejde.

Zomboid

Nok den mest ægte og virkelighedstro kærlighedsfilm jeg nogensinde har set. En tragisk, meget rørende og sjov film. Fantastisk skuespil af alle tre hovedrolleindehavere (Michelle Williams, Seth Rogen og Luke Kirby).

josephine

Virkelig ægte og kærlighedstro lille filmperle. En film jeg tænkte længe over . Kanon skuespil fra Williams, Rogen og Kirby. Og så ligner de jo os andre med deres alm. udseende, jokes og følelsesmæssigt, I like.

Carl-Jørgenuser/410632

Det opdager Lou og Margot, at den ikke gør. Forelskelsen bliver til en tryg rede af (kedelige) vaner, som man forsøger at peppe op med alskens julelege. Men er der et alternativ? Nej, der vil altid komme et tomrum i livet, kærlighedslivet, arbejdslivet, meningen med livet. Budskabet er, at det må man leve med. Fremragende film for kærester og ægtefolk - og alle de andre, der vil røres der, hvor det kan mærkes. En film om rigtige mennesker overbevisende spillet at skuespillere, der ligner, og måske er, rigtige mennesker. Smukke kærlighedsscener. Fed lydside med Leonard Cohen "Take that walz", "Video killed the radiostar" og mang flere.
Mærkeligt nok var vi - min kæreste og jeg - de eneste i biografen, der så den her på premiereaftenen i Hillerød.......? Sær fornemmelse.

Marianneuser/9917

Denne film er ikke seværdig,desværre.

Freja

En meget original kærlighedsfilm, underlig til tider, men ellers sød nok.

Linda

En sød kærlighedsfilm, vise steder bliver det kørt lidt langt ud, men godt skuespil.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.