Cookie- og Privatlivspolitik

Tårnet

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en varm, trist og dramatisk stemning. Der er en række scener, der viser krigstilstande, tilfangetagelser, sårede og døde personer. I en scene eksploderer en tank, og efterfølgende ses liget af en partisan. I en anden scene får en person et angstanfald og ser syner af levende skeletter. I en tredje tragisk scene bliver et legende barn dræbt af skud, og man ser en blodpøl omkring liget. Dukkefilm-universet virker imidlertid formildende på krigsscenerne, som heller ikke er udpenslede. Endvidere skildrer filmen også et varmt forhold mellem hovedfiguren og udvalgte familiemedlemmer. Det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
04.04.2019
| |
1 time 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Tower
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Den norske animationsfilm 'Tårnet' handler om den 11-årige palæstinensiske pige Wardi, som bor med hele sin familie i den flygtningelejr, hvor hun er født og opvokset.

Wardis oldefar Sidi var en af de første, der flyttede ind i lejren efter at være blevet fordrevet fra sit hjemland i 1948. En dag giver Sidi nøglen til sit barndomshjem til Wardi.

Den unge pige antager nu, at oldefaren har mistet alt håb om at vende hjem. Hun begynder derfor at lede efter sin oldefars tabte håb i flygtningelejren, hvor hun samler familiens minder.

'Tårnet' fortæller på en humoristisk og ny måde om Israel-Palæstina-konflikten og det palæstinensiske folks tragedie, og om hvordan vi mennesker formår at skabe en meningsfyldt hverdag i en verden af kaos.

En anden animationsfilm, der har en palæstinensisk pige i hovedrollen, er den franske Persepolis, som havde premiere verden rundt og bygger på en populær tegneserie.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.4
3.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Som supplement til den typisk vestligt styrede fortælling om konflikten er 'Tårnet' et fint indslag, sympatisk i form og udtryk, men også lidt støvet og sine steder også fodslæbende trods den decideret korte spilletid." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Med skiftet mellem "fortidens" tegne- og "nutidens" stop motion-teknik får den spillefilmsdebuterende norske instruktør Mats Grorud [...] desuden efterlignet klondike-byggeriets og flygtningelivets princip om brug af forhåndenværende søm." (Søren Vinterberg)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.