Suspiria (1977)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
Originaltitel: 
Suspiria
Genre: 
Spilletid: 
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5.5
5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (26 votes)

Resumé

Filmen 'Suspiria' er en italiensk gyserklassiker fra 1977, som handler om en ung kvinde ved navn Suzy Bannion, der ankommer til en balletskole i Tyskland.

Suzy opdager dog hurtigt, at stedet er langt fra, som hun havde forventet. Indehaverne viser sig nemlig at have forbindelse til det okkulte, og snart begynder en række brutale mord at finde sted.

'Suspiria' er instrueret af den italienske gysermester, Dario Argento, der startede karrieren som manuskriptforfatter til bl.a. western-klassikeren Once Upon a Time in the West.

Sidenhen blev han kendt for de operalignende film i den særlige afart af gysergenren kaldet giallo, og 'Suspiria' er et af hans mest kendte værker.

Filmen får dansk repremiere i en nyrestaureret udgave. (Copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "... det er [...] den syntetisk colorgrading og febrile arkitektur, der fremstår voldsommere end nogensinde i denne restaurede version." (Joakim Grundahl)

  • Radio24syv

    "Skrigefesten 'Suspiria' (som blev kaldt Chok House ved sin danske 1981-premiere) er [...] værd at se eller gense. Dario Argentos film er et hovedværk ..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Altansmeden

Kan varmt anbefale denne film. Teknisk flot, et godt plot og fantastisk lyd.

Hvis du er til gru skal du se den!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.