Cookie- og Privatlivspolitik

Super 8

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
28.07.2011
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Super 8
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
'Super 8' foregår i sommeren 1979.

En gruppe venner er vidner til et katastrofalt toguheld, imens de er i gang med at optage en super 8 film, og snart får de mistanke om, at det slet ikke var et uheld.

Byens hunde forsvinder på mystisk vis, og andre uforklarlige begivenheder begynder at ske.

Den lokale betjent forsøger at finde frem til sandheden om, hvad det er, der sker – noget som er mere frygtindgydende, end nogen kunne have forestillet sig.

'Super 8' er en science fiction-film fra J.J. Abrams, skaberen af 'Cloverfield' og serien 'Lost'. Elle Fanning fra 'Somewhere' spiller et af børnene.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (421 votes)
4.3
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Med 'Super 8' giver J.J. Abrams sit forbillede Steven Spielberg et kropsomsluttende herrekram af dimensioner, og det udløser et følsomt og superseværdigt underholdningsbrag." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Hvis du stadig husker 'E.T.' og 'Nærkontakt af tredje grad' som fortryllende filmoplevelser, så må og skal du bare se 'Super 8'. J.J. Abrams' lille mesterværk rummer nemlig al den varme, magi og nærvær, der gjorde Steven Spielbergs film til klassikere." (Henning Høeg)

 • Børsen

  "... anbefales som en atypisk sci-fi-thriller, solid og underholdende og med hjertet på rette sted." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "Den første time er suveræn. Her balanceres optimalt mellem børnenes skrøbelige drama og en række kuldegysende scener... Til gengæld kniber det med logikken, når klimaks nærmer sig, og til sidst tager rabalderet magten fra følelserne. Underholdende er det dog hele vejen..." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Underfundigheden forsvinder simpelthen i bulder og brag og stigende tvivl hos tilskueren om, hvor ironisk alt det overfladiske rabalder nu egentlig er ment." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "Det er solidt og fint uden at være hverken overraskende, chokerende eller nybrydende." (Erik Jensen)

 • Weekendavisen

  "Super 8 er rigtigt god meget længe. Først til slut (...) begynder tiden at føles lang. Ellers er filmen i lang tid dyb, varm erindring, der samtidig fungerer som en ægte horrorfilm uden filter..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emil

God film, børnene spiller rigtig godt. J.J Abrams og Steven Spielberg gør det godt med at vise en spænende historie og film.

Nikolaj

Ser frem til at J.J. Abrams skal lave den første af de nye Star Wars film, for han gør det godt med den her film.

Jacob

To af filmverdens store navne støder hovederne sammen, og skaber en overbevisende sci-fi historie, der kræser om plottet og detaljerne. Tempoet er nedsat, hvilket måske vil kede enkelte personer, men jeg synes egentlig det rart man tager sig god tid om tingene.

Ash

Alt imens J. J. Abrams holder os hen med den ene mystiske hændelse efter den anden, formår "Super 8" at holde sit fokus på historiefortællingen og samtidigt være tilpas jordnær, at vi, som publikum, ikke taber tråden undervejs.

Med denne atypiske science fiction thriller, får vi en hjertevarm og dyb fortælling om venskab, tab og familiebånd. Alt sammen fortalt gennem en gruppe børns oplevelser, der med deres yderst kompetente skuespillerevner, giver os en følelse af nærhed, ægthed og ikke mindst troværdighed.

Frank

Okay film

Wayne

men de aliens som man har lavet trækker desværre gevaldigt ned.

Herligt gensyn med 80'ernes E.T - univers - og alligevel så meget anderledes.

Spielberg gaber over for meget pt., og det kan desværre ses.

Film Nørden

Filmen, super 8 har næsten alt hvad en film af denne genre kunne begære! Fedt manuskript, godt skuespil, nye ideer, holder sig til hvad der fungerer inden for genren og hvad der kendetegner de to kære hollywood veteraner J.J og steven, god kvalitet af effekter og sidst men ikke mindst et dejligt smuk budskab! Mange forstår ikke denne film fordi de ikke kan se hvad det er Steven og J.J har prøvet på nemlig, at skabe en klassisk sci-fi film men samtidig også med kant... Hvis man kender til de to intruktøre så godt som mig, så burde man også kunne se hvordan de tydeligt har lavet denne film til deres Fans, mens de samtidig har prøvet, at ramme den nyere generation. Det kunne næsten ikke blive mere tydeligt!! Dette er en cadeau til den klassiske sci-fi og dens fans, kan man ikke lide denne film, så har man sgu lidt svært med, at kalde sig selv en rigtig sci-fi fan!

Nicoline

Jeg er ikke rigtig fan af at se børn i hovedroller, men da en veninde lokkede mig til at se Super 8 og da jeg faktisk havde hørt meget positivt om den, besluttede jeg mig for at give den en chance. Og jeg er da glad for at jeg fik den set og fik bekræftet mine forventninger.
Filmen er efter min mening langtrukken og handlingen fanger ikke rigtig. Der er efterhånden lavet mange film om rumvæsener som kommer til jorden fra det ydre rum og de fleste af dem er efter min mening ret vellykkede, men dette gælder ikke Super 8. Jeg synes ikke filmen er specielt godt lavet og der sker ikke rigtig noget spændende hvilket jeg synes er en rigtig vigtig ting i sådan en slags film. Ja, denne film er bare ikke noget for mig, men fred være med det. 2 stjerner herfra :)

A

Jeg har det generelt en smule slemt med børn som har hovedrollerne, da det ofte bliver for underspillet eller for overspillet det meste af tiden og det er svært at finde lige præcis dét rigtige barn til at spille den her helt specielle rolle.
Super 8 er tilgengæld en film der overraskede meget positivt med deres valg af børn, da det er på sin vis naturligt - så naturligt det nu kan være i en sci-fi film af Spielberg og Abrams.
Men, hele følelsesspekteret er i brug og viser ret tydeligt, hvordan det egentlig er at være barn i den her alder lige meget hvilken tidsalder man er i og hvordan det er at opleve sin første kærlighed.
Naturligvis er det jo ikke en kærlighedsfilm og alle forventninger blev da også opfyldt af de to dygtige herrer. Jeg kunne nemt have set JJ Abrams rende rundt med sit eget kamera og prøve at lave sin egen zombiefilm i den alder.

En god film, ingen tvivl om det, og en man godt kan nyde at se igen og igen.

Sofie Peschardt

Jeg synes, den var vildt god, selvom det ikke er den slags film, jeg plejer at se. :b
Men jeg blev i hvert fald positivt overrasket! :D
Kan helt klart anbefales! ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.