Cookie- og Privatlivspolitik

Super 8

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
28.07.2011
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Super 8
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
'Super 8' foregår i sommeren 1979.

En gruppe venner er vidner til et katastrofalt toguheld, imens de er i gang med at optage en super 8 film, og snart får de mistanke om, at det slet ikke var et uheld.

Byens hunde forsvinder på mystisk vis, og andre uforklarlige begivenheder begynder at ske.

Den lokale betjent forsøger at finde frem til sandheden om, hvad det er, der sker – noget som er mere frygtindgydende, end nogen kunne have forestillet sig.

'Super 8' er en science fiction-film fra J.J. Abrams, skaberen af 'Cloverfield' og serien 'Lost'. Elle Fanning fra 'Somewhere' spiller et af børnene.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (420 votes)
4.3
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Med 'Super 8' giver J.J. Abrams sit forbillede Steven Spielberg et kropsomsluttende herrekram af dimensioner, og det udløser et følsomt og superseværdigt underholdningsbrag." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Hvis du stadig husker 'E.T.' og 'Nærkontakt af tredje grad' som fortryllende filmoplevelser, så må og skal du bare se 'Super 8'. J.J. Abrams' lille mesterværk rummer nemlig al den varme, magi og nærvær, der gjorde Steven Spielbergs film til klassikere." (Henning Høeg)

 • Børsen

  "... anbefales som en atypisk sci-fi-thriller, solid og underholdende og med hjertet på rette sted." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "Den første time er suveræn. Her balanceres optimalt mellem børnenes skrøbelige drama og en række kuldegysende scener... Til gengæld kniber det med logikken, når klimaks nærmer sig, og til sidst tager rabalderet magten fra følelserne. Underholdende er det dog hele vejen..." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Underfundigheden forsvinder simpelthen i bulder og brag og stigende tvivl hos tilskueren om, hvor ironisk alt det overfladiske rabalder nu egentlig er ment." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "Det er solidt og fint uden at være hverken overraskende, chokerende eller nybrydende." (Erik Jensen)

 • Weekendavisen

  "Super 8 er rigtigt god meget længe. Først til slut (...) begynder tiden at føles lang. Ellers er filmen i lang tid dyb, varm erindring, der samtidig fungerer som en ægte horrorfilm uden filter..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Super 8 var sindssygt fed, indtil det første angreb kom. Det hele gik i "chliché" og historien blev ligegyldig og utroværdig for mig. Især da han snakkede til monsteret...

Emil

God film, børnene spiller rigtig godt. J.J Abrams og Steven Spielberg gør det godt med at vise en spænende historie og film.

Nikolaj

Ser frem til at J.J. Abrams skal lave den første af de nye Star Wars film, for han gør det godt med den her film.

Jacob

To af filmverdens store navne støder hovederne sammen, og skaber en overbevisende sci-fi historie, der kræser om plottet og detaljerne. Tempoet er nedsat, hvilket måske vil kede enkelte personer, men jeg synes egentlig det rart man tager sig god tid om tingene.

Star

Men den er også lidt kedelig

The Other Account

Det er jo gamle film vi alle kan lide. Og det er som regel dem der huskes, og for det meste dem der får titlen "Klassikere". Men her kommer en fin sommerferie debut, der giver en troværdig gammeldags stemning under nye rammer. 'Super 8' er ligesom Abrams´ øvrige film fyldt med fine detaljer, og som sammen med resten af indholdet, skaber en fin lille science fiction-thriller, der fint passer til en filmaften med vennerne! Efter min mening syntes jeg rent faktisk at filmen kan måle sig med enkelte af Spielbergs´ film, for Story-Telling rytmen fungere fra start til slut, som den også gjorde i 'E.T.'. Det mest fascinerende, er nok de unge skuespillere der er virkeligt godt castet, og deres umiddelbare troværdighed der derudover gør at historien her, ender med at blive ganske vedkommende. For selv om det er en film, der er pakket ind i tempofyldte actionscener og konspiratoriske teorier, så er det de menneskelige relationer, der hæver filmen over det banale. Som alle gode fortællinger er det naturligvis tematikker som kærlighed, forældrerelationer og venskab, der er drivkraften bag al bulderen og bragene.
En film der på mange måder er skabt efter en helt klassisk Hollywoodformel, men en der i de rette hænder - som her, fungerer ufatteligt godt. Desværre tager den sidste halve time en ujævn drejning, der forhindre filmen i at blive til det mesterværk den kunne være blevet til. For ambitionerne bliver vidst lidt for høje i følge filmens længde - især i nærheden af slutningen, hvor de oven i købet bliver større end selve filmens form.
Men i helhed nød jeg rent faktisk filmen, især den uforglemmelige moral under det fiktive koncept, der derudover indeholder nogle rigtigt gode skuespillere! 'Super 8' får fire stjerner herfra.

Amalie

jeg synes at den var virkelig god bl.a. fordi jeg fik så mange chok

Ash

Alt imens J. J. Abrams holder os hen med den ene mystiske hændelse efter den anden, formår "Super 8" at holde sit fokus på historiefortællingen og samtidigt være tilpas jordnær, at vi, som publikum, ikke taber tråden undervejs.

Med denne atypiske science fiction thriller, får vi en hjertevarm og dyb fortælling om venskab, tab og familiebånd. Alt sammen fortalt gennem en gruppe børns oplevelser, der med deres yderst kompetente skuespillerevner, giver os en følelse af nærhed, ægthed og ikke mindst troværdighed.

Frank

Okay film

Wayne

men de aliens som man har lavet trækker desværre gevaldigt ned.

Herligt gensyn med 80'ernes E.T - univers - og alligevel så meget anderledes.

Spielberg gaber over for meget pt., og det kan desværre ses.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.