Cookie- og Privatlivspolitik

Space Dogs (2019)

01.07.2021
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Space Dogs
|
Space Dogs plakat

Dokumentaren 'Space Dogs' tager udgangspunkt i gadehunden Laika, som var det første levende væsen, der blev sendt ud i det ydre rum.

Ifølge legenden forvandlede Laika sig, idet hun brændte op i det vægtløse mørke, til et genfærd: Et genfærd som siden 1957 har strejfet om i de moskovitiske gader. Legenden kaster et magisk skær over nutidens gadehunde. I filmen følger vi deres forsøg på at overleve i storbyen: Vi er bogstavelig talt i øjenhøjde med de firbenede karakterer.

Gadehundenes liv væves sammen med videnskabelige arkivoptagelser fra 1950’erne og 60’erne, som offentligheden aldrig før har fået lov til at se: Uden filter ser vi, hvordan astronaut-hundene får indopereret fodertuber i deres mavesække. Alt sammen i videnskabens og fremskridtets hellige navn. Den, der først har modtaget dette poetiske knytpoteslag, har svært ved at se verden som før.

"Som Disney instrueret af Tarkovskij," skrev Cinevue om ‘Space Dogs’, der forener mystik og samfundskritik i en fortælling om genfærd, videnskab og gadehunde.

Filmen vises med engelske undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
2.7
5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Arkivbillederne gør filmen værd at se i sig selv (og nogle vil ærgres over, at filmen ikke kun holdt sig til dem), men det er alle de stærke greb og skift undervejs, der gør 'Space Dogs' til en kunstnerisk dokumentarfilm med et poetisk overskud, der rækker ud og vil mere." (Kristoffer Hegnsvad)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Merry og Pippin

Hvis du forventer en rumfartsdokumentar, vil du blive slemt skuffet. Filmen omhandler primært street dogs; ikke space dogs. Optagelser af anonyme gadehunde, der vandrer formålsløst rundt i Moskva, udgør kernen i denne film. Lyder det kedeligt? Det er det også. Tommel op til den meget betagende plakat, som dog dækker over en kvasifilosofisk, tam og ret usammenhængende fortælling.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.