Cookie- og Privatlivspolitik

Sorry to Bother You

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
09.05.2019
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sorry to Bother You
|

Science fiction-komedien 'Sorry to Bother You' skildrer en alternativ udgave af nutidens Oakland, hvor telefonsælgeren Cassius forsøger at få sin skrabede tilværelse til at hænge sammen.

En dag finder han dog en magisk nøgle til at få professionel succes, der driver ham ind i et markabet univers.

Cassius Green (hvis navn udtales Cash is Green) er et fuldblods døgenigt, der fusker sig til et job som telefonsælger og viser sig at have forrygende evner i jobbet, da han opdager sin 'hvide' sælgerstemme.

Med raketfart gør han karriere i den uskønne branche og møder den mildt sagt kulørte chef Steve Lift, og herfra går tingene for alvor galt. Som i splitterravende skørt.

'Sorry to Bother You' er i den grad en langt ude oplevelse med orgier, mutanter og mikrofonhår, men ikke mindst er den overraskende politisk, fuld af hug til det kapitalistiske system og "the big, white man". Og så har den selvfølgelig et fedt soundtrack med Riley selv og score af Tune-Yards.

På rollelisten er bl.a. Lakeith Stanfield, der er kendt for sidste års Get Out og serien 'Atlanta', og Armie Hammer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
5
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "'Sorry to Bother You' er samtidssatire fortalt som opdateret blaxploitation. En retro-agtig stil, som rammer en del cool ting på kornet, men også skejer så meget ud, at det hele bliver noget trættende i længden." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg blev aldrig fanget af den helt særlige form for humor, som filmen har kørende. Det er lidt samme samfundssatire med fokus på racisme, som også tv serien Atlanta anvender. Så hvis man er til Atlanta, så vil man ganske givet også finde mange gode ting ved Sorry to Bother You.

Jeg synes tingene bliver malet lige lovligt sort/hvidt op (no pun intended). Filmen har således meget af den amerikanske "if you are not with us - you are against ud" mentalitet. Dette kommer bl.a. til udtryk i filmens telefonsælger strejke, hvor det meget kraftigt antydes, at hvis man ikke sympatistrejker med de andre, så er man et dumt svin. Mig bekendt kan man ikke kaldes en skruebrækker, hvis man ikke er tilknyttet samme medarbejdergruppe, som dem der strejker... Det er en ret uelegant måde at forsøge at proppe politiske budskaber ned i halsen på en.

Overordnet set har filmen dog et ganske sympatisk budskab. Og det hele serveres på en yderst original og kreativ måde.

Lauuser/477424

Plat og alt for syret. Starter sjovt ud, men det bliver alt for meget.

Siriuser/787810

Se den! Intelligent samfundskritik pakket ind i skøre scener og effekter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.