Cookie- og Privatlivspolitik

Something Must Break

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
18.09.2014
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nånting måste gå sönder
|

Filmen 'Something Must Break' handler om lagerarbejderen Sebastian, der ligner en pige, klæder sig i dametøj og dagdrømmer om at leve fuldt ud som kvinden Ellie.

Hans tilværelse er stille, og når han endelig er social, er det sammen med veninden Lea, der er langt mere udfarende. En aften i byen møder de Andreas - en ballademager, der bliver fascineret af den androgyne Sebastian.

De er et umage par, men befinder sig alligevel snart i et intenst kærlighedsforhold, hvor især Andreas må kæmpe for at forstå sine følelser. Alt imens vokser Sebastians indre kvinde sig mere og mere selvsikker. 

Det svenske drama ’Something Must Break’ vandt en Tiger Award på Rotterdams internationale filmfestival og dystede desuden om Publikumsprisen ved årets CPH PIX-festival.

Den transkønnede instruktør Ester Martin Bergsmark laver primært film, der debatterer vores kønsopfattelser. Hun slog i 2008 igennem med ’Maggie Vaknar på Balkongen’, der vandt en Guldbagge for Bedste dokumentarfilm, og den aktuelle film er Bergsmarks første fiktionsfilm.

Værket bygger på bogen ’Du är rötterne som sover vid mina fötter och håller jorden på plats’ af filmens manuskriptforfatter Eli Levén. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.7
4.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det hele føles fuldkommen ægte og meget vedkommende [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] en meget rå, ærlig og realistisk skildring af kærlighedsdilemmaet og den indre kønskamp." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "'Something Must Break' er præget af en nærmest dokumentarisk tristesse samtidig med, at den i glimt er hyperæstetisk, og det er meget svært ikke at komme til at tænke på landsmanden Lukas Moodysson undervejs, både hvad angår tone og form." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] et smukt digt, der følger to usædvanlige figurer på en temmelig sædvanlig måde, med en gråbrun fedtetskramlet æstetik, der minder om 80'ernes klassiske teenageprostitutionsfilm 'Christiane F', og med en dramatisk kurve, som passer på så godt som alle film om den svære teenagekærlighed." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Ud over den fuldstændigt sømløse form, som den spinkle, men kraftfulde historie får, så er der noget dejligt befriende over, at karaktererne ingen fortid har." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] et nok ungdommeligt, men også erfarent drama om det møde mellem smerte og fryd, som gælder enhver kærlighed, uanset køn." (Søren Vinterberg)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.