Cookie- og Privatlivspolitik

Smagen af rust og ben

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
14.03.2013
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
De rouille et d'os
|
Versioner: se alle
Originalversion, Film, tapas & cocktails, Særvisning
|

'Smagen af rust og ben' handler om Ali (Matthias Schoenaerts), der er i midten af 20erne og uden job. Derfor flytter han med sin femårige søn til Antibes i det sydlige Frankrig for at opsøge sin søster (Corinne Masiero), som har sine egne problemer med penge og midlertidige småjobs.

Ali får job som dørmand på et diskotek, hvor han hjælper kvinden Stéphanie (Marion Cotillard) efter et barslagsmål. Stéphanie optræder til dagligt med spækhuggere i et gigantisk vandland, men at arbejde med dræberhvaler er langt fra et ufarligt erhverv, og en dag går det frygteligt galt for Stéphanie. Hun tager kontakt til Ali, og en umage relation opstår.

Jacques Audiard slog igennem som instruktør af det roste krimidrama 'Det slag mit hjerte sprang over' (2005) og imponerede ligeledes med fængselsfilmen 'Profeten' (2009), der blandt andet kastede en Oscar-nominering af sig.

I 'Smagen af rust og ben' har Audiard valgt Oscar-vinderen Marion Cotillard (Spurven, Inception) til rollen som hvalopdrætteren Stéphanie. Hun spiller over for Matthias Schoenaerts, som blev kendt for hovedrollen i 'Bullhead' (2011), der blev nomineret til en Oscar for Bedste ikke-engelsksprogede film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (149 votes)
4.7
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... ikke Audiards mest helstøbte film, men man forbløffes hele tiden over hans grundige arbejde og modet på nye udfordringer, som mange andre instruktører mangler." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... rammer som en lækker lussing. Det er en brutal og livsbekræftende skildring af gode viljer i en temmelig fucked up verden." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[Audiard] kan noget helt særligt med mediet, selvfølgelig hjulpet godt på vej af Cottilard og Schoenaerts fremragende spil i de bærende roller." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Personerne i 'Smagen af rust og ben' lever et trist og udsigtsløst liv. Det er der så mange, der gør - også på film - uden at blive uvedkommende eller ligegyldige." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Der er ikke tale om en feelgood-film, men alligevel formår 'Smagen af rust og ben' at efterlade et opløftende indtryk, både på sin fortællings og på filmkunstens vegne. Når en film kan skabe så medrivende scener, er der ingen grænser for, hvad film kan..." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Det er en film, som siger mere, end den viser. Især savnet står tilbage længe efter. [...] I kraft af denne smerte gør 'Smagen af rust og ben' sit dybeste indtryk." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Men en film om en far, som kæmper for overlevelse og for sin søn - og som samtidig som sidehistorie har en romance med en pige som bliver handicappet, den har det rørende element som automatik. Men den er absolut værd at se.

S. Rico

Det er ikke første gang, at man præsenteres for en historie om en person, der kommer ud for en slem ulykke og siden skal kæmpe sig tilbage i tilværelsen med hjælp fra en barmhjertig samaritaner. Vinklen i Smagen af Rust og Ben er dog ganske interessant. For den ”barmhjertige” samaritaner er her en stor kleppert, der gang på gang sætter sit eget helbred på spil, når han arbejder for føden i gade-boksekampe uden handsker eller regler.

Ali (som han hedder) er sådan set en flink fyr, men han er ”bad company”, og ikke umiddelbart en person, man skulle tro kunne hjælpe en invalid på fode igen. Men Ali og Stephanie etablerer alligevel et umage venskab, der er vældig godt fortalt og ganske gribende.

Filmen stiller også andre interessante og konfronterende spørgsmål til sit publikum. Alis søster Anna giver ham husly og mad samt passer hans 5-årige søn det meste af dagen. Af og til tager hun lidt (halvgammelt) mad med hjem fra lageret i supermarkedet hvor hun arbejder. Men hun bliver fyret som følge af ulovligt opsatte overvågningskameraer. Det er sådan set Ali’s skyld, at søsteren fyres, da det er ham og hans kompagnon, der har som sideforretning at montere ulovlige kameraer. Under det efterfølgende opgør mellem Ali og hans søster spørger man så sig selv: hvem er skurken her? Tyven der blev knaldet pga. et overvågningskamera, eller ham der satte de ulovlige kameraer op?

Smagen af Rust og Ben er et smukt og velfortalt barskt drama. Det er en styrke ved filmen, at Ali både er sympatisk og ”no good”. De lidt kedelige sider af hans karakter er dog med til, at man ikke helt gribes af hans skæbne og til sidst tænker ”well, det var han sgu´selv lidt ude om”.

Anja Lykke

En fantastisk film om to mennesker, der begge rummer stor smerte og sårbarhed, men også en enorm styrke. Plottet er godt skruet sammen, og skuespillet er fremragende. Det er længe siden, en film har rørt mig så meget. En oplevelse, man bør unde sig selv.

Henrik

Smagen af rust og ben ramte mig lige i hjertekulen og siden jeg så den har jeg ikke kunnet slippe den. Der er simpelthen ikke noget negativt at sige om den.

Sofie

En smuk fortælling og vanskelige skæbner, der mødes, og flettes sammen. Se den.

Kentuser/904794

..

Sophieuser/804957

En barsk historie, der giver tid til eftertanke, men filmisk smukt fremstillet. Lækkert soundtrack!

Ulla

Dejlig menneskevarm film og samtidig realistisk.

Rika

Bekræfter at udvikling er mulig,og at kærligheden transformerer.

Formidler at det væsentligste er ordløst og at kroppen er klogest og kilde til lykken.

Jeg er beriget.

Henrik Vinther

En virkelig fantastisk film af Jacques Audiard, manden bag "Profeten".
Jeg var virkelig bevæget af denne film. Teknisk var den perfekt, ekstremt flot at se på og en imponerende lydside. Hvordan de fik det til at se ud som om Marion Cotillard mangler underbenene er for mig en gåde.
Filmen skildrer to vidt forskellige personer der indleder et forhold, som hjælper dem begge til at rejse sig efter de nederlag livet har givet dem.

En af de stærkeste film fra dette årti.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.