Cookie- og Privatlivspolitik

Skyskraber

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
15.09.2011
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Skyskraber
|

I 'Skyskraber' lever den 17-årige Jon i et lille klaustrofobisk samfund, der engang så sit snit til at vokse sig større med butikscenter, højhuse og lyskryds.

Da Jon var 9 år, satte en absurd trafikulykke en stopper for byens ambitioner, og Jon fik skylden til trods for sit helt igennem uskyldige væsen.

Jons far har siden gjort det til sin mission i livet at holde knægten fra at lave flere ulykker og undertrykker ham i en grad, der forhindrer ham i at blive voksen.

Byens smukke, blinde pige, Edith, vækker forbudte følelser hos Jon, og noget spirer i ham.

'Skyskraber' er et drama tilsat sort humor om ungdommelig forelskelse, mindreværd og skyskraberdrømme.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (106 votes)
5
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er med andre ord ikke en film for de sarte, og når man lige har fået sundet sig, skal filmen roses for sin totale ligegyldighed overfor kommercielle hensyn." (Kristian Lindberg)

 • BT

 • Ekstra Bladet

  "Filmen er langt hen ad vejen tro mod sit eget absurde univers, som minder om det, instruktøren Rune Schjøtt også var med til at skabe i filmen 'Voksne mennesker' (2005). Og selvom det enkelte steder bliver lidt for karikeret, kan man roligt løse billet til denne lille, store film..." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "Morten Suurballe som Jons dumme svin af en far er en gave for filmen, og ligeledes giver Lukas Schwarz Thorsteinsson rollen som Jon en begavet sårbarhed. Men derudover svigter debutinstruktøren sine skuespillere, der alt for ofte nærmer sig dilettantisk over- eller underspil." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "I kraft af sin fine poetiske tilgang til den både barske og absurde historie fortjener filmen et publikum langt ud over ungdomsårene. Muligvis er symbolikken her og der lidt for tydelig i 'Skyskraber', men sådan må det nødvendigvis være i et eventyr, hvor skønhed trods alt kan vokse op fra alt det grusomme." (Erik Jensen)

 • Weekendavisen

  "... en ujævn, vital og grovkornet film, som i det mindste altid er original, også når de bizarre og surrealistiske islæt bliver affyret lidt for massivt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikkel

rigtigt god film

Cary Grant

Denne film er nærværende, vi føler for de opgaver spillerne fremfører, det bedste de har lært. Selv meget kendte spillere er helt inde i rollen. Jeg tror, den kan ses flere gange, mindst en gang skal den ses.

Katja

Jeg synes at nogle af de bedste film man kan se, er dem som ikke er skabt som følge af et prætentiøst og blockbusterlignende budget samt tidspressede deadlines og hårtabene, stressede filmfolk, men tværtimod nichefilm som denne, der tager sig tid og ro til at forme sig som et lille unikt mesterværk.

Den er ikke som alle andre film og gudsketakoglov for det!

Marinauser/944593

Denne her film.. overraskede mig virkelig, på den gode måde. Skuespillerne var gode, musikken var god, historien var god. Nogle scener var chokerende, andre sjove, og andre sørgelige. Gennem filmen vidste man aldrig hvad der skulle ske, som Nikolai siger, er der ingen klichéer, hvilket nok også er med til at gøre den så speciel. Da filmen sluttede sad jeg med et lille smil på læben, og min veninde og jeg blev straks enige om at det var en rigtig god film, vi lige havde set.

Jeg synes det er ærgeligt, at der er så få der har set den, men jeg tror det har noget at gøre med, at den bare ikke passer til så mange aldersgrupper. Jeg ville i hvertfald have været forfærdet hvis jeg havde været bare et par år yngre, og hvis jeg havde været ældre havde jeg nok ikke kunne sætte mig ind i deres følelser på samme måde.

Annauser/437526

Jeg så denne film for en et stykke tid siden, da jeg var så heldig at se den som test visning.

Jeg kan huske at musikken var en stor del af filmen, og den var rigtig god.

Cecilieuser/12636

Hehe, der er jo ham fra Jul i Valhal!

Anonymuser/0

..og hende fra Ludvig og Julemanden ;) xD

Dunbar

Inden I går amok i "Filmen har jo ikke haft premiere endnu", så har jeg været til en testvisning af filmen, hvilket samtidig også gør, at jeg intet vil afsløre af plottet, udover det man kan læse om filmen ved at søge efter den.

Filmens præmis med hele landsbyens ulykkesfugl er fantastisk - intet mindre. Det bliver udnyttet så godt til fulde, og man kan, som jyde opvokset i en landsby, hurtigt genkende mange af de stereotyper, der fremvises i filmen - og ikke mindst alle den snak i krogene om den mindste snert af unormal opførsel eller lignende.

Filmens hovedpersoner - ulykkesfuglen og en blind pige - spiller fantastisk. Man kan ikke undgå at blive indfanget af deres intense øjeblikke, og jeg ved ikke engang om pigen er blind i virkeligheden også, for hun er hele vejen igennem 100 % troværdig.

Derudover er der et par ekstra overraskelser i birollerne, som man kun kan glæde sig til.

Som nævnt i overskriften, så er der ingen klichéer, og man tror hele tiden, man kan regne ud, hvad der sker, men det kan man ikke, og man bliver mere end én gang overrasket og plot twists eller blot humoristiske vinkler på ellers alvorlige emner.

Det kan ikke understreges nok: SE DEN! Du vil ikke fortryde det!

mikkeluser/640015

Takker tusinde gange! Har haft mange skeptiske tanker omkring denne film, men efter din anmeldelse har jeg besluttet at den skal jeg se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.