Cookie- og Privatlivspolitik

Skyscraper

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og katastrofepræget grundstemning. Den indeholder mange voldsomme og spændingsmættede scener, hvor hovedpersonerne er i livsfare, og hvor mennesker skydes og dræbes. I én scene ses en hovedperson voldsomt tilskadekommen på en båre på hospitalet. I flere langstrakte scener ser man hovedfigurerne, heriblandt to børn, som kæmper for deres liv i en brændende bygning. Da filmen forløses positivt, og da ingen af hovedpersonerne kommer til skade, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
12.07.2018
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Skyscraper
|
Versioner: se alle
2D, 4DX 2D, Babybio, Level 7
|

Actionfilmen 'Skyscraper' udspiller sig i verdens højeste højhus i Hong Kong, hvor krigsveteranen og tidligere FBI gidselforhandler Will Ford, er hyret ind til at vurdere sikkerheden.

Da en voldsom brand bryder ud i skyskraberen mistænkes Ford midlertidigt for at stå bag. Det er dog ikke den handlekraftige Fords eneste problem, hans familie er nemlig fanget i den brændende bygning, hvor det også vrimler med terrorister.

Dawyne 'The Rock' Johnson ses i rollen som Ford, der kaster sig ud i hæsblæsende action-togt i en nærmest umenneskelig mission for at redde sig selv og sin familie. Det er stjernens andet samarbejde med instruktør Rawson Marshall Thurber efter action-komedien Central Intelligence.

I front for skurkene er danske Roland Møller, der har sin hidtil største rolle i Hollywood.

'Skyscraper' er en hyldest til action-klassikere som Die Hard og Det tårnhøje helvede - og helt i stil med dem kan man forvente sig masser af bulder og brag fyldt med passion og hjerte. (copyright: kino.dk)

Se Roland Møller fortælle om sin rolle, The Rock og stunts her.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (187 votes)
4.3
2

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "'Skyscraper' er en kold, kinesisk kopi, der med garanti har fået rød godkendelse fra Beijing." (Morten Vejlgaard Just)

  • Politiken

    "Hovedløs, men højspændt er et udsagn, der både kan dække over filmen og oplevelsen af den." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det kan være svært at mande sig op til at se 8½ eller La Dolce Vita, når man bare vil underholdes. Så jeg tog i stedet hul på en bulder-og-brag-smadre-action aften. Menuen var 2 x The Rock (Rampage og Skyscraper) + Shane Black (The Predator).

Hovedretten: Skyscraper. Efter en skuffende forret med Rampage, er The Rock tilbage på sporet. Skyscraper er en forrygende kavalkade af ingredienser fra en stor mængde klassiske actionfilm. Man skal bare købe ind på det, se det som en hyldest, og være ligeglad med realismen, som ikke ligefrem er i højsædet.

Sjældent har The Rock haft brug for sine overarme som i denne film, hvor jeg gang på gang fik nogle ordentlige sug i maven. Tricket er, at The Rock ikke er helt så "larger-than-life" som normalt. Han mister et ben i starten og spiller derfor bogstaveligt talt med handicap. Han bliver snittet i og bløder på gode gammeldags Bruce Willis/Die Hard facon. Det hele er lavet overraskende effektivt med intense slåskampe, neglebiddende klatreture, og en flot baggrund i Hong Kong og den over 1 km. høje ultra moderne skyskraber.

Ines

En action film som er blevet set mange gange før, heltens familie kommer i problemer og han skal redde dem.

Men trods det synes jeg at man er underholdt igennem filmen. Det er ikke nogen mesterværk og The Rock har været med i bedre film (også værre). Alt i alt en god film som man kan se når man vil se action uden at skulle bruge hjernecellerne for meget.

Phantomuser/669296

Generelt en god action film fra start til slut. Der er fart på gennem hele filmen. Man skal bare lade sig rive med, og ikke tænke så meget over, at helten er overdrevet stærk/overmodig :-D

Jakob P.

Skyscraper får 5 stjerner af Anmelderen *****

The Rock is back! Og han gør det virkelig godt i rollen som Will Ford, jeg gik ind til denne film med godt selskab og nul forventninger, og det betalte sig virkelig at forvente ingenting. Jeg blev både overrasket og chokeret, og jeg sad flere gange ude på kanten af biografsædet, uden at min højdeskræk blev kureret. Jeg synes det er fedt at Dwayne Johnson dukker op i flere og flere forskellige film og genrer, han gør det godt og han er overbevisende i hans roller, og jeg synes generelt han leverer et professionelt stykke arbejde hver gang. Hvis man synes han er en stor bøf og ikke er til ham, så fred være med det, men jeg kan godt lide ham både som person og som skuespiller.

En imponerende skyskraber er blevet bygget i centrum af Hong Kong, Will Ford (Dwayne Johnson) er blevet hyret til at vurdere sikkerheden i bygningen, og alt lader til at være i orden. Da en brand bryder ud i midten af bygningen, mistænkes Will at stå bag, og det er ikke det eneste problem han har, hans familie er samtidig spærret inde i bygningen. Will må nu ud på en hæsblæsende og nærmest umenneskelig mission, som går ud på at redde sin familie, og få renset sit navn.

Jeg synes skuespillet bliver rigtig godt leveret, både af Dwayne Johnson men også af danske Roland Møller, som spiller lederen for skurkene. Historien er rigtig godt skrevet og godt fundet på, og handlingen er virkelig hæsblæsende og spændende. Jeg sad ude på kanten af biografsædet flere gange under filmen, når man følger The Rock i de scener som foregår i højderne, og når han hænger i én arm på siden af skyskraberen. Tempomæssigt ligger vi rimelig højt, da mange af scenerne foregår i et hurtigt tempo og er hæsblæsende, dette er en vaskeægte actionfilm i et højt tempo. Rytmisk er den rigtig godt skruet sammen, scenerne er perfekt skåret og hænger rigtig godt sammen, hele sammensætningen er velbalanceret. Skyscraper er en rigtig fed film, som jeg overvejer at købe på DVD når den kommer ud.

Sofus

Det var ikke noget særligt, og heller ikke en jeg ville anbefale andre. Den er vel fin nok på en onsdag aften at gå ind og se hvis man ikke har andet at tage sig til. Jeg synes ikke den var decideret elendig, men heller ikke noget jeg ville tage ind og se igen!

Ejnar

Dette er den første Die Hard film gange 10. :-))) Det virker også som om, at Dwayne "The Rock" Johnson er blevet en lidt bedre skuespiller. Trods alt. God underholdning. Se den.

bambiexplorer

Jeg gik helt i stå, på grund af heden, under nedfældningen af denne anmeldelse af Skyscraper. Så det bliver en af de korte af slagsen, jeg har alligevel glemt det meste af filmen nu, den var sandt for dyden heller ikke ligefrem mindeværdig. Vi så den i NFB Field’s til et særligt Level 7-arrangement. Lyden var da også høj, men på ingen måde ekstremt høj. Til gengæld var vi efter filmen noget fortørnede over det kolossale svineri, som en gruppe (cirka 10) etniske danske teenagere, efterlod sig ved sofarækken, hvor vi også sad. Der lå simpelthen en bjerg af popcorn, slikposer og andet skrald og flød på gulvet omkring deres sæder. Deres forældre har fandeme ikke løftet opdragelsesbyrden særligt godt (der var tale om sidste forestilling i Field’s på premieredagen).

Will Sawyer (The Rock) er en tidligere G.I. som har fået en krigsskade. Han arbejder nu som sikkerhedskonsulent med speciale i højhuse. Han får til opgave at sikkerhedscleare Honk Kongs (var det Honk Kong?) nyeste skyscraper “The Pearl”. Hans kone (Neve Cambell) og deres to børn er med på turen. Den “skandinaviske” bandit, spillet af danske Roland Møller (Under Sandet, Atomic Blonde) med det typiske nordiske navn Kores Botha, har en plan som vil give en masse penge på hans konto samtidig med at han vil gøre det helvedes hedt for The Rock …

Skyscraper – “Jeg genopbygger!” … sagde han virkelig det?
Skyscraper prøver vist på at være lidt af en moderne kombinationsudgave af Die Hard og The Towering Inferno. Den fejler i begge dele af den kombi. Den kører simpelthen for meget på rygraden. Der er da nogle meget fede scener der i højden, men ikke rigtigt noget vi ikke har set før.
Dwayne “The Rock” Johnson er god for et par tunge slag, hvor han kan få flashet sin fine fysik og luftet sine pinligt ringe one-liners. Roland Møller, som tilsyneladende er lige så bad i virkeligheden, som han er i de film han er med, giver i denne film den ringeste performance jeg til dato har set fra hans side. Neve Cambell er totalt intetsigende … hun er vel for alvor en slukket stjerne efterhånden.

Instruktøren Rawson Marshall Thurber, har jeg vist kun set et film fra før; nemlig Dodgeball: A True Underdog Story, med Vince Vaughn, Ben Stiller, Chuck Norris, William Shatner, David Hasselhoff og … Lance Armstrong i hovedrollerne. En lidt sær, men dog mildt underholdende film fra 2004. Måske han har gabt over for meget med Skyscraper, i hvert tilfælde
Det bedste ved Skyscraper, er at man rent faktisk kan se hvad der sker når de slås. Billede og lyd er temmelig metervareagtigt. Selv det der sker i perlen i toppen af The Pearl, kunne man have fået en del mere ud af, ved dygtigt brug af VFX og musik. Nu sidder man bare og funderer over hvad det hele egentlig skal gøre godt for i den perle …

Konklusion – Skyscraper
En temmelig standard samlebånds hovedet-under-armen popcorn actionfilm, men så heller ikke mere. Tre sløvt funklende stjerner kan det blive til! En for The Rock, han er altid sej, selvom filmen ikke er. En for Roland Møller … med samme begrundelse. Og så en for at man rent faktisk kan se hvad der sker under nævekampene.

blog.nilsbuch.dk

emma

I love this movie.

First am a big fan of Dwayne Johnson, he is funny in all the right spots. All the actors did an amassing job.

Love the story line, love the action, and the computer programming. Definitely going to buy it when it comes out on DVD.

EM.G.A

Spidermanuser/166287

The Rock har lavet mange film de sidste par år. Denne her er en af de mindre gode. Jeg var slet ikke underholdt af filmens tempo, tema og skuespilpræstationer.
Den foregår i Hong Kong og alt er kliché.
Mand med familie, mand i problemer, familie i problemer, mand skal redde familie.
Er det set før - det tror jeg nok det er og derfor ikke flere af dem tak

jeanette

Lidt lang... mest drenge film:)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.