Cookie- og Privatlivspolitik

Skål

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
13.05.2021
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Skál
|
Billetter
Skål plakat

Dokumentarfilmen 'Skål' (Skál) handler om en ung kvinde, der kaster sig ud i sit eget ungdomsoprør på Færøerne, hvor den kristne tro går nye tider i møde.

Dania er 21 år og opvokset i en kristen menighed i bibelbæltet på Færøerne. Hun er lige flyttet til Tórshavn og er blevet kærester med Trygvi, en hiphop-kunstner og poet, der er lokalt kendt som Silvurdrongur (Sølvdreng).

Han kommer fra en sekulær familie og skriver digte og tekster om de af menneskets skyggesider. Dania synger selv i et kristent band, men er fascineret af Trygvis mod til at skrive hudløst ærlige tekster. Og i forsøget på finde sin plads i verdenen og forstå, hvem hun selv er, begynder hun at skrive mere personligt.

Teksterne udvikler sig til den kritiske digtsamling 'Skål' om det dobbeltliv, hun og andre unge må leve i de konservative kristne rammer, som hun ikke ønsker at forlade, men i stedet forny. For hvor grænserne går, når man er ung og kristen? Er det en synd at drikke eller danse? Er det en synd at have sex før ægteskabet ? Er det en synd at have en kæreste, der ikke er kristen? Og hvor længe kan man holde ud at leve mellem to verdener?

'Skål' blev vist ved filmfestivalen CPH:DOX i 2021, hvor den opnåede stor publikumsinteresse.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1 vote)
6
5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "'Skål' er et lille paradis at putte sig i for enhver, der tumler med at finde sin egen plads i verden." (Per Juul Carlsen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.