Cookie- og Privatlivspolitik

Shirley & Hinda

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
13.11.2013
| |
1 time 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Two Raging Grannies
|

Shirley og Hinda er gamle nok til at have vokset op i skyggen af den store depression, som ramte verden i 1929. Nu oplever de endnu engang, hvordan USA er i dyb krise.

Når de kører ned til indkøbscentret på deres elektriske scootere, passerer de lejre, hvor de arbejdsløse prøver at skærme sig mod kulden i billige iglotelte. På varehylderne er alt produceret i Kina på fabrikker, der driver rovdrift på naturen.

Imens gentager politikerne og økonomerne deres mantra om, at verden igen vil blive et bedre sted, når bare vi forbruger mere, så økonomien igen kan vokse. Men de to damer har set for meget til at lade sig narre så let. Hvordan kan det være, at de yngre generationer stoler blindt på den økonomiske elite, når der er så mange beviser på, at det, de siger, er noget sludder? 

Filmen er en politisk dokumentar med en 84- og en 90-årig i hovedrollerne. I løbet af filmen tager de to oldemødre på en rejse over USA for at afkræve USA’s investeringsfolk, makroøkonomer og dollarmilliardærer et svar på de spørgsmål, som ikke kan udskydes længere: Hvorfor skal vi blive ved med at vokse, og kan den økonomiske vækst fortsætte for evigt?

'Shirley & Hinda' er instrueret af norske Håvard Bustnes, der tidligere undersøgte boksere i 'Blod & ære' (2008) og den vestlige verdens sygesikringssystemer i 'Helsefabrikken' (2010).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.4
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "[...] se den for at lære herlige Shirley og Hinda at kende. Det vil du næppe fortryde." (Henrik Queitsch)

  • Politiken

    "Shirley og Hinda er begge et skønt syn, der giver håb om, at flere livserfarne ældre på inspirerende vis vil formulere elementære spørgsmål til det, der bliver godtaget som faktuelle sandheder uden at være det." (Dorte Hygum Sørensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.