Cookie- og Privatlivspolitik

Sange fra en sigøjner

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
22.01.2015
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Papusza
|

Den polske film 'Sange fra en sigøjner' handler om sigøjner-forfatteren Bronislawa Wajs, der også er kendt som Papusza.

Historien følger hende fra den hårde barndom, hvor hun som 12-årig bliver gift bort til sin onkel. Mødet med forfatteren Jerzy Ficowski, der ikke er en del af sigøjnermiljøet, fører til, at han opdager hendes store talent for digtning. Men at være den første kvindelige sigøjnerforfatter kommer ikke let. Papusza risikerer nemlig at blive udstødt af sin sigøjnerfamilie.

'Sange fra en sigøjner' er den virkelige historie om den polske roma, Bronislawa Wajs, der blev kendt som både forfatter og sangerinde, og som levede fra 1908-87.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
3.9
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hovedrolleindehaveren spiller diskret, mens det er rækkefølgen af billeder og musikken, som bærer fortællingen." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "Det er [...] en forbløffende og lærerig skæbne. Den bliver fortalt billedsmukt og så grundigt at det næsten er historieundervisning, i ’Sange fra en sigøjner’, og så skidt være med, at den er for optaget af sin form til at blive rigtig nærværende." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Den sort-hvide og meget smukke fortælling kalder [...] mere på beundring af det visuelle forløb end til egentlig hengivelse til en dramatisk historie [...]." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Noget føles eksotiseret, fortælletempo og -temperament harmonerer ikke altid med roen i billederne. Men de billeder og historien om poeten som farligt bindeled mellem kulturer - den husker man." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er en svaghed, at man hører så få af digterens tekster. Sigøjnernes heroiske fatalisme er til gengæld stort og bevægende udtrykt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
lisauser/501284

En fin lille fortælling, som sagtens kunne være gjort "større" end filmen nogensinde bliver. Den havde efter min mening været em smule mere sammenhængen hvis starten af filmen som er et flashforward, var sluttet med samme scene..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.