Cookie- og Privatlivspolitik

Samba

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm grundstemning og er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder dog enkelte lettere dramtiske scener. I en scene bliver en mand overfaldet af to andre mænd. I en anden slås to mænd, hvorefter de flygter fra politiet og hinanden. Begge mænd ender i en flod, og man ved ikke helt, hvad der er sket med dem. Det vurderes på baggrund af de lettere dramtiske scener, at filmen vil kunne virke skræmmende for børn under syv år.

Se mere på medierådet.dk
16.04.2015
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Samba
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Den franske film 'Samba' handler om den akavede Alice, der begynder som frivillig rådgiver for immigranter. Her møder hun den karismatiske optimist Samba, der pga. en bureaukratisk fejl står overfor en tvangsudvisning til Senegal.

De to er som ild og vand, men finder alligevel en trøst i hinandens selskab midt i alle udfordringerne. Han kan hjælpe den smådepressive Alice med at genfinde livsglæden, og hun kan kæmpe for en fast opholdstilladelse til Samba. En kamp der viser sig sværere end forventet.

'Samba' er instrueret af mændene bag De urørlige og benytter samme humoristiske tilgang til et alvorligt emne. I titelrollerne ses Omar Sy og Charlotte Gainsbourg. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (96 votes)
4.2
3.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den umage kærlighedsaffære sniger sig ind på én på særdeles charmerende vis." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Der er en ekstra stjerne til altid seværdige Charlotte Gainsbourg i den kvindelige hovedrolle, men selv ikke hun kan få 'Samba' til at swinge." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'Samba' er på alle måder en enormt pæn film og derfor i sidste ende også pænt kedelig." (Peter Albrechtsen)

 • Filmland P1

  "Intentionerne er smukke, og de afrikanske indvandrere har til enhver tid brug for støtte, men i sit hysteriske og forcerede forsøg på at skabe livsglæde omkring afrikanske indvandrere, har 'Samba' den modsatte effekt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Gentagelserne er for mange, udviklingen for usammenhængende, kærligheden for postuleret. Det er en skam, for det burde være en fornøjelse at blive budt op til dans af Omar Sy og Charlotte Gainsbourg." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[Instruktørerne har] åbenbart hverken [...] besindet sig på birollehavernes potentialer eller besluttet sig for, om de to 'sikre' verdensstjerner skal levere myndighedskritik eller ubehjælpsomhedens kærlighedskomedie. Filmen forbliver selv i ventesalen." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Måske var der mere bid i den sorte galgenhumor, som i 'De urørlige' gjorde op med et tabu om, hvordan man skildrer handicappede på film. Til gengæld har 'Samba' flere farver med, og det lykkes igen at tale realistisk og alvorligt, uden at miste fornemmelsen for det florlette anslag – eller for livet, for den sags skyld" (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Miss Hearts

Åh, glæder mig bare så meget til denne film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.