Cookie- og Privatlivspolitik

Så meget godt i vente

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
03.09.2014
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Så meget godt i vente
|

Dokumentarfilmen 'Så meget godt i vente' handler om Niels, der er en af de mest idealistiske landmænd i Danmark. Omdrejningspunktet for hele hans livssyn er bæredygtighed i harmoni med naturen.

Fra Thorshøjgaard leverer Niels og hans kone Rita biodynamiske råvarer til de bedste restauranter i landet, og hverken gården eller dyrene er noget, der i Niels’ øjne er begrænset til hans levetid. Tværtimod har han visioner for fremtiden, og ønsker at jorden skal være frugtbar og til glæde for kommende generationer.

Myndighederne er dog ikke begejstret for hans måde at drive landbrug på, og han trues med at få frataget retten til at have dyr på gården.

Dokumentaren om den standhaftige landmand er instrueret af Phie Ambo, der i flere år har fulgt Niels og hans kamp for at drive landbrug på sin egen måde.

Den 40-årige instruktør blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 2003 og har siden stået bag ’Gambler’ (2006), der portrætterede en periode i Nicolas Winding Refns liv, og ’Free the Mind’ fra 2012. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
5
4.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ambo så den gode historie, og hun har samtidig forstået at sadle om i forhold til det drama, der opstod omkring landmanden." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "Man kan ikke se på en bondegård med samme øjne igen efter at have set 'Så meget godt i vente'. Den udfordrer vores syn på det spisekammer, vi kalder naturen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er håbet om en bæredygtig fremtid, der er den mest velsmagende ret på Phie Ambos dokumentarmenu." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] man får lyst til at være i og passe på naturen, både når den er smuk, og når den viser sig fra sin grimmeste side." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anna

Dette må siges at være en film, der efterlader en med noget at tænke over. En rigtig god film efter min smag, der sætter fint fokus på bæredygtighed og grøn livsstil. Jeg håber, at den stadig kan findes et sted, så flere kan se den. Meget relevant film med det efterhånden store fokus på miljø og bæredygtighed.

Polina

En film ,som har lang eftersmag og stof til eftertanke.Selv den mest rodfaste bymennesker vil elske at se den--og se den i biografen for at få det bedste ud af det visuelle i værket.
Så skynd jer ned i bio med jeres kæreste familiemedlemmer af alle aldre og tag jeres naboer og venner med. I kommer alligevel til at høre om filmen til de kommende julefrokoster, så hvorfor ikke da se den med egne øjne?
Filmen er på nogle dage endnu, men det er nu, man skal se eller gense filmen. Giv jer en oplevelse i weekenden. I har
Så meget godt i vente

PS Jeg er bekendt med filosofien bag biodynamikken, min mand aner ikke noget om det--vi var begge meget betagede af filmen og fik så mange indtryk hver, at det prægede vores samtaler i en uge--og vi er ikke færdige endnu. Jeg skal se filmen igen og senere have det på DVD.

Obadia

Dokumentaren giver et unikt indblik i en produktionsfilosofi og levevej som er sjælent set indenfor dansk kvægavl. Niels tror på og udlever den biodynamiske drøm fuldt ud på Thorshøjgaard sammen med konen Rita. Instruktøren Phie Ambo fortæller på fint vis seeren om gården og Niels hvilket sker via fantastiske nærbilleder af årstidernes gang og et meget intens og vellykket lydspor.

Mens dokumentaren udvikler sig til at blive en nær potrættering af den aldrene Niels' livsfilosofi og hans konflikter med de etablerede regler og love om dyrehold, så sidder man som seer og savner en mere grundlæggende forklaring på hvad biodynamisk produktion egentlig er! Dokumentarens glansbillede af 'manden, naturen og universet' er bestemt fremhævet i denne dokumentar, mens Niels' økonomiske og personlige kamp for overlevelse blot bliver berørt perifært, hvilket tydeligvis er en af bagsiderne ved hans biodynamiske levevej.

Jeg var godt underholdt, men manglende dog noget baggrundsviden. Derfor får dokumentaren 4 af 6 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.