Cookie- og Privatlivspolitik

Renoir

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
17.01.2013
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Renoir
|

Året er 1915, og ved Sydfrankrigs Côte d’Azur oplever maleren Pierre-Auguste Renoir sit livs efterår. Han er pint efter tabet af sin kone, hans kunstneriske åre er ved at tørre ud, og sønnen, Jean, er blevet såret under Første Verdenskrig.

Men da den unge, smukke Andrée en dag træder ind i malerens husholdning, fyldes han af en uventet, fornyet energi og inspiration. Også Jean, der slapper af i farens middelhavsparadis, fortrylles af den nye, rådhårede muse. Imod sin fars vilje forelsker Jean sig i Andrées utæmmede sjæl, og den viljesvage, kampplagede krigsveteran begynder lige så stille at udvikle sig til filmskaber.

'Renoir' kommer i kølvandet på Bille Augusts danske drama 'Marie Krøyer' fra sidste år og er en fransk pendant om den berømte impressionistiske maler Pierre-Auguste Renoir.

Filmen er baseret på den autentiske historie om smukke Andrée Hesslings indvirkning på Renoir og hans søn, Jean, der sidenhen blev en af fransk films helt store mestre med titler som 'Den store illusion' (1937) og 'Spillets regler' (1939).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.5
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Efter at have set 'Renoir' er det svært ikke at sidde tilbage med et ønske om, at vi havde fået bare lidt mindre skønhed og lidt mere af den smerte, man kan mærke boble under overfladen. Men smukt, det er det." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... tæt på at være en kliche, og som drama er den umådelig gammeldags." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... denne pæne, kulturelle, jævnt kedelige og sært temperamentsløse film ... bliver aldrig andet og mere end en serie stemningsfulde postkort fra Sydfrankrig badet i gyldent lyst. Deværre." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... fascinerende er den fra første til sidste billede." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... billeder alene gør ingen film, og uden handlingens drive kommer 'Renoir' til at føles lang." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Det bedste ved Renoir er måske, at filmen kan klare sig uden al denne kontekst. Det er ingen ydre action og heller ikke megen teoretisk refleksion, men Bourdos har iscenesat et tænkt øjeblik og et levende møde, der kunne forløbe netop sådan. [...] 'Renoir' er en smuk og lysende rekonstruktion." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
SJA

Renoir hører til en af de største Kunstner og er personligt en af mine favoritter ~ Så måske skal jeg se den, om end mange film af den genre oftest ikke formår at portrætterer Kunstnerne som de har fortjent!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.