Cookie- og Privatlivspolitik

Reindeerspotting

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
19.07.2012
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Reindeerspotting
|

I filmen 'Reindeerspotting' er den 19-årige Jani en sørgelig sjæl, der lever på bistand midt ude i ødemarken ved polarcirklen.

Hverdagen bruger Jani sammen med sine venner med tidsfordriv i form af kriminalitet og hårde stoffer.

Jani er træt af sit liv i den lille landsby, så han drager ud på en togrejse gennem Europa, der bringer ham til steder som København, Paris og Rom. Men han står foran at skulle afsone en fængselsdom for adskillige små kriminelle gerninger.

Finske Joonas Neuvonen står bag dokumentaren 'Reindeerspotting', som er hans første filmprojekt nogensinde. Han har både været instruktør, skrevet manuskriptet og klippet filmen sammen.

Den solgte 60.000 billetter i Finland, hvilket gør den til den kommercielt set mest succesfulde finske dokumentar til dato.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
3
3

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Helt uden dramaturgi. For kort. For monoton. Ligegyldig. Udnytter sine hovedpersoner. Jo, der er mange ting galt med 'Reindeer Spotting'..." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "... utvivlsomt en vigtig film. En slags råb om hjælp for Neuvonens venner og deres lidelsesfæller - og pligtstof for enhver politiker. Og som skræk og advarsel for alle unge, der keder sig." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "... publikum bliver skånselsløst udsat for den ene nærbillede efter det andet, hvor stofferne skydes i blodet. Det er barskt og virkningsfuldt, men føles også nogle gange som en noget overdreven tydeliggørelse af problemerne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... man [kan] sige, at Nuevonen ikke på nogen måde forsøger at forme tilskuerens oplevelse i retning af hverken tiltrækning eller frastødning. Hans skildring er nøgtern, ligefrem og stort set uæstetisk, hvilket gør filmen til en relativt lille oplevelse rent kunstnerisk. Filmens styrke ligger med andre ord i selve historien, ikke i billederne." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Stine

Jeg er vist blevet for gammel til sådan en film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.