Cookie- og Privatlivspolitik

Red Army

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
23.04.2015
| |
1 time 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Red Army
|

Dokumentarfilmen 'Red Army' handler om Sovjetunionens ishockeyhold fortalt fra holdkaptajnen Slava Fetisovs perspektiv.

Den portrætterer hans fald fra national helt til politisk fjende. Samtidig giver den et ikke helt flatterende billede af den hensynsløse træner Viktor Tikhonov og hans metoder for få det bedste ud af sine spilere.

'Red Army' havde premiere på den prestigefyldte filmfestival i Cannes. Dokumentaren ser nærmere på den sovjetiske dominans inden for ishockey i koldkrigstiden.

Filmen er dels et portræt af de unge stjernespillere, men også en undersøgelse af, hvordan sporten spejler sig i de sociale og kulturelle bevægelser, der giver paralleller til Sovjetunionens storhed og fald. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
3.7
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "Polsky fortæller historien levende og malende, fuld af velvalgte arkivklip fra Den kolde krig og fra store øjeblikke i ishockeyhistorien, men han fortæller den også med så udpræget en sans for overskrifter og drama, at filmen i sig selv ligner et opgør mellem amerikansk og russisk tankegang." (Per Juul Carlsen)

  • Jyllands-Posten

    "'Red Army' er [...] oplysende og historisk interessant, og trækker oven i købet overraskende tråde til et nutidigt Rusland." (Nanna Frank Rasmussen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Og så døde den.

Glimrende portræt af Sovjetunionen, og den tankegang der prægede den kolde krig. Det var åbenlyst gennem sport at den fysiske krig fandt sted. De sovjettiske hockey spillere var 11 måneder i hård træningslejr om året, med op til 4 træninger pr. dag - det gav selvsagt ikke meget tid sammen med familien. Det gjorde også at spillerne fik et meget tæt forhold, og det var deres liv.

Derfor var det nok også her hvor det især kunne mærkes, da Sovjet pludselig blev opløst af Gorbatjov - for pludselig var alt de havde kæmpet for, væk.

Filmen er interessant, men ikke særligt overraskende - den fokuserer på Ol finalen, som Sovjet sensationelt tabte til USA og på tiden efter Sovjet, da de suveræne spillere flyttede til NHL og en helt anden verden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.