Cookie- og Privatlivspolitik

Project X

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
08.03.2012
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Project X
|

I komedien 'Project X' vil tre anonyme high school-elever blive husket som noget særligt ved at arrangere en fest, som ingen nogensinde vil glemme.

Rygterne om festen spredes hurtigt, besøgstallet stiger, og arrangementet udvikler sig pludselig til en alt for vild aften, der efterlader de tre drenge som legender.

'Project X' er instrueret af spillefilmsdebutanten Nima Nourizadeh, der tidligere har lavet musikvideoer for bl.a. Lily Allen og Mark Ronson. Rollelisten består af et kuld nye talenter, der fik deres roller via en landsdækkende talentjagt.

Todd Phillips, der instruerede blockbuster-succeserne Tømmermænd i Vegas (2010) og Tømmermænd i Thailand (2011), har produceret filmen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (169 votes)
4.3
1.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hvis 'Project X' var drejet lidt mere til den seriøse side, ville den være et intelligent og underholdende indlæg i debatten om de sociale mediers uregerlige kræfter, men fordi den undsiger sig selv til sidst ved at bagatellisere det skete, drejer den over mod mere anonyme teenagekomedier, der kun er sat i verden for at underholde." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Man tager en lang musikvideo og krydrer den med klassisk tema fra alle amerikanske ungdomsfilm... Moralen må være: Er du upopulær i skolen, så hold en kæmpe fest..." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... ualmindelig gennemført i sin stræben efter det infantile lavmål." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... selv om 'Project X' er båret oppe af en kåd teen feel, hvor vulgariteterne kæmper om rampelyset med ungpigebrystrer, så er filmen underligt uforløst og kedelig som film betragtet... Det er bare hverken særligt helstøbt eller originalt; men det behøver alt jo heller ikke at være." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "I mine øjne repræsenterer filmen et fornærmende syn på unge og desuden spekulation i et underfrankeret og perverteret begreb om underholdning." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Allan

En film der rammer essensen af en (måske) lidt for god fest med gode festlege og jeg ved ikke hvad. En film der kan noget! :D

S. Rico

Bortset fra de sidste 10 minutter af festen, hvor flammekasteren hærger, så sker der ikke ret meget, der kan betegnes som "den vildeste fest nogensinde".

En fest er vel ikke automatisk vildere jo flere gæster der kommer. Det meste af tiden er der bare tale om, at der står 1.000 teenager som sild i en tønde i en baghave. Ikke en fest jeg gad deltage i.

Og som film er den også temmelig kedelig det meste af tiden. Den starter dog rimelig godt. Men meget hurtigt bliver det totalt forudsigeligt og ligegyldigt.

Andreas

SÅ fed film! Fuldstændig crazy film om den måske vildeste fest nogensinde! Det skulle bare være en hyggelig sammenkomst, men ender ud i det vildeste af det vildeste. Oliver Cooper spiller vennen Costa, som er den der sådan set er skyld i, at det ender så galt, da han invitere ALLE. Man får lyst til, at deltage til festen (det gør jeg i hvert fald), men på den anden side må det også bare være et helvede at være Thomas Kub dagen efter ;-)
Se den!

The Other Account

Jeg forlod biografen med blandede meninger om 'Project X', efter en drengetur i biffen. Filmen har sin måde at være god på, men også sin måde at være dårlig på. Men den er - i helhed, en glimrende festfilm, teenagere med trang og hang til fester, nok vil få meget ud af at se - dog ikke for sarte sjæle og forventningskrævende biografgængere!
Som hentydet til, så synes jeg at det var en super kreativ ide at lave en film om en fest der ikke går som planlagt (og filmiskmæsigt var den genial)! Men desværre yder filmen ikke sit decideret ypperligste, især ikke i sin personbeskrivelse, for vi får ikke nok at vide, og det vi får at vide, bliver ikke fortalt på nogen speciel original, fornuftig eller tankevækkende metode/måde. Men, alligevel hentyder den (altså, i figurbeskrivelsen) til noget lidt realistisk, for figurerne får egentligt betydninger - dog uden at få beskrivelser (som sagt), f.eks. fyrene er dumme svin og kvinderne er festglade (og nogle) billige duller (har ikke noget at sige om de mærkelige voksne). Men alligevel forbliver det komisk, hvilket også er det bedste. Tja, der er sådan set ikke meget mere at sige om denne film, for den gøre sådan set alt det, den får besked på. Derfor må man endeligt ikke forvente at filmen vil og kan mere end det den bliver sat til at kunne. Det er humor der skal få gang i lattermusklerne på de unge der elsker platte (og frække) jokes, og en film om fest. Så er der ikke mere at fine i posen på denne mockumentary.
Tja, den er troværdig mod sit sin egen form og genreliste, men ikke under sin egentlige mening, men vigtigst af alt: så er den fandens underholdene at følge med i, og en fungerende anbefaling til de unge, der ikke har noget at lave, i de kedelige hverdage.
Fire stjerner!

Michelleuser/603774

Fremmødet i biografen taler for sig selv: 2 personer, mig selv inkl.
En O.K. film, men pengene havde været bedre brugt et andet sted :-)

Jeff

There are a lot of reasons I shouldn’t like this film and at the start I didn’t like it at all, but from the drug buy onwards I just liked it more and more. For the record, I’d like to say that I have never been to a party like this (who has?) or even close to this, but I’ve been to plenty of parties that got out of hand and ended up having the best time. This film reminded me of all of those parties wrapped up into one and on crazy steroids.
The characters and situations were clichéd, the acting was barely acting, but they did a really good job of looking like they were having a good time. That impressed me a lot!

Michael

Filmen er ikke så tankevækkende som titlen, jeg kan bare godt lide ordleg. Jeg vil nødig have, at man betragter mig som en snobbet personlighed, der ikke kan nyde en god fest. Til det kan jeg sige, at jeg på et tidspunkt har siddet med en øl i hånden, mens jeg var forklædt som Hitler i et julemandskostume. Jeg er heller ikke så tankevækkende som titlen, men jeg har det stadig sjovt.

En god fest er ren kaos baseret på primitive instinkter. Man forsøger ikke at opnå en åbenbaring, men at gøre alt det, som man har lyst til, der ikke involverer hjernen. Det er et tidspunkt af ren nydelse. Det kommer ikke til at bygge op til de bedste tidspunkter i livet, men der er garanteret nydelse uden besvær. Jeg vil derfor ikke bebrejde en film som "Project X" for at mangle et egentligt plot, for at være barnlig. Jeg bebrejder derimod "Project X" for ikke at ville være barnlig nok! Det her er den eneste film, som jeg nogensinde har set, hvor jeg ikke ønskede et plot. Filmen prøver derimod på den mest pinlige måde at mase et ind alligevel. Det er ren kliché, uden overraskelser og giver ikke engang mening på visse tidspunkter - de holder dog fast i det alligevel. Så snart du har set begyndelsen, så kender du til de problemer, som karakterene er dumme nok til at føre sig selv i, og til den irriterende slutning, der er der, fordi den åbenbart skal være der. Det er hvad jeg forstår ved komplet forudsigelighed og ikke hvad jeg forstår ved en komplet kaotisk fremstilling.

De prøver endda på at indføre et fuldstændigt uacceptabelt budskab, der skal føre til en form for åbenbaring - hvilket er latterligt. Festen ender med at blive glorificeret på de mest tåbelige måder. Bare se på Thomas' fars reaktion i slutningen.

Der kommer noget kaos fra fuldstændigt hjernedøde øjeblikke, som der morer mig bl.a., da en dværg crasher festen. Men ikke alle jokes er sjove, mange af dem er bare ekstreme og festen i sig selv bliver repetitiv. Da jeg så den tredje pointeløse montage hoppe frem, mente jeg, at det var på tide at tage vennerne et andet sted hen i håbet om at eskalere løjerne. Vi blev lovet kaos, men fik et kosmos konstrueret af tankeløse mennesker. Den prøvede at henvise sig til min intellektuelle side, når den skulle henvise sig til min dyriske.

Dude

Awesome film med en god historie om hvordan tingene kan gå, når alt ikke går efter planen.

FilmFyr

Anmelderne har ramt helt forbi (ikke kun de danske).
Filmens aldergruppe er de unge, og for dem er filmen helt perfekt.
Og glem dog historien!
Slå hjernen fra, og nyd hvordan en fest bliver til total kaos, mens du får dig et par gode grin oveni.
Jeg forlod ihvertfald ikke biografsalen skuffet!

finn12user/462061

Filmen er fucking EPIC hvis man er en ung gut som mig selv der elsker at feste igennem. Men kan godt forstå hvorfor diverse anmeldere ikke bryder sig om filmen, da den jo i bund og grund ikke har meget historie. Men hvis man virkelig vil nyde filmen, skal man sidde sig tilbage og bare slå hjernen fra og nyde denne fucked up, godt lavede og autentisk filmet festfilm!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.