Cookie- og Privatlivspolitik

Professor Bieliks hemmelighed

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
31.03.2016
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Carte Blanche
|

'Professor Bieliks hemmelighed' følger skolelæren Kacper, der efter en bilullykke begynder at opleve sorte pletter i sit synsfelt. Lægen bekræfter hans værste frygt: Kacper har en uhelbredelig sygdom, der gradvist vil gøre ham blind.

Af frygt for at miste sit job holder han sygdommen skjult, men tilstanden forværres, og hemmelighedens facade begynder at krakelere.

'Professor Bieliks hemmelighed' er baseret på en sand historie, om en stædig mands vilje til at overkomme sin sygdom og leve et normalt liv.

Filmen lægger sig i rækken af polske film, der får premiere i Danmark. Blandt disse findes den Oscar-belønnede Ida og Krop & sjæl, der modtog en Sølvbjørn for Bedste instruktion. Og for dem der skulle være i tvivl, udtales hovedrollens navn som det danske Kasper. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.4
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... en slingrende men selvfølgelig vældig sympatisk film." (Jacob Wendt Jensen)

  • Filmland P1

    "... den polske stjerne Andrzej Chyra [har] fuld kontrol over filmen i rollen som Professor Bielik. Han formår at give indtryk af et menneske, der mister en del af sin styrke og fysik, men får noget andet i stedet." (Per Juul Carlsen)

  • Politiken

    "Der er smukt filmede klaustrofobiske øjeblikke her, men også patos glasur og lærer/elev-klicheer." (Katrine Hornstrup Yde)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.