Cookie- og Privatlivspolitik

Phoenix

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et roligt tempo og en melankolsk stemning. Den indeholder dog enkelte scener med barske billeder af en såret kvinde, der er viklet ind i blodige bandager, en truende mand, der slæber en kvinde væk, samt scener med en ængstelig kvinde der overfuses og bestjæles. Da dramatikken hovedsageligt foregår på et indre plan, samt i dialogen, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
20.08.2015
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Phoenix
|

Dramaet 'Phoenix' handler om Nelly, en overlevende kz-fange, der har fået foretaget en omfattende ansigtsoperation.

Da hun vågner op på hospitalet, har hun midlertidigt mistet stemmen, men drømmen om at blive genforenet med sin mand, Johnny, lever stadig. Men han genkender ikke sin transformerede hustru, og samtidig lyder rygtet, at han i virkeligheden angav Nelly til nazisterne.

Snart igangsættes et udspekuleret, psykologisk spil mellem ægteparret.

Instruktøren er Christian Petzold, som modtog kritikerprisen på festivalen i San Sebastian for sin film om Nelly og Johnny. Gennembrudsåret for den 54-årige filmskaber var 2012, hvor tyskeren stod bag den prisvindende Barbara.

Petzold har givet genvalg til skuespillerne Nina Hoss og Ronald Zehrfeld fra netop 'Barbara', men denne gang er handlingen flyttet fra 1980ernes Østtyskland til tiden umiddelbart efter Anden Verdenskrig.

'Phoenix' er et psykologisk kammerspil, der trækker veksler på især Rainer Werner Fassbinders melodramaer men også Alfred Hitchcocks Vertigo. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
3.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Phoenix' er så tydelig kejserens nye prætentiøse klæder, at nu må en eller anden råbe "stop!"." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Historien er som sådan meget lidt sandsynlig, men det bliver på sær vis en styrke i fortællingen, [...] der på meget elegant vis formår at sammenflette den store historie med det personlige." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Der er ingen tvivl om at det er et fascinerende syn, den tyske instruktør Christian Petzold serverer for os [...] Beklager, jeg køber den ikke. Og når den spidsfindige konstruktion vælter, ryger hele 'Phoenix' på gulvet." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Men tror ikke, hvad man ser, men man ser det. Det er filmens væsen, når mediet virker stærkest." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Jo mere der lades usagt, jo stærkere står Nellys smerte og tvivl. Der er endelig også en frihed i vente. Alt holdes fast. Det er mesterligt gjort." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ulla

Noget urealistisk , men med gode skuespil præstationer.

Charlina

Jeg synes det var en god og original film. Selvom selve historien var ret usandsynlig, var den veludført og interessant.
Jeg blev i hvert tilfælde rørt flere gange undervejs.

Erik F

Filmen var en stor skuffelse. Jeg havde på forhånd høje forventninger, for instruktørens forrige film "Barbara", om livet i det gamle DDR få år før muren falder, var en stor oplevelse.

I "Phoenix" spilles de to hovedroller af de samme skuespillere (Nina Hoss og Ronald Zerfeld) som i Barbara, og det gør de ganske udmærket, men ellers er der ikke meget godt at sige om filmen.

Den foregår i Berlin kort efter krigens afslutning i 1945, og temaet er velkendt fra mange nyere tyske film: Opgøret med fortiden, så landet såvel som den enkelte tysker kan rejse sig som en fugl Fønix og komme videre, men denne historie virker bare dybt utroværdig, og jeg blev aldrig rigtig grebet af den.

Wayne

Og efter min mening ville det have egnet sig bedre til teateret - hvor det sikkert også stammer fra. Man er nødt til at bruge sin fantasi, og acceptere åbenlyse mangler.

Som film er det næsten for åbenlyst, og svært at tro på.

Men skuespilpræstationerne er absolut af høj klasse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.