Cookie- og Privatlivspolitik

Patriarken

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har gennemgående en anspændt stemning præget af de indbyrdes konflikter i en familie. Generelt er den roligt fortalt, men den rummer også en del scener med mental og fysiske voldsomhed: Får bliver klippet på en – ifølge uvante øjne – hårdhændet måde. En mand skærer halsen over på et får og blod ses. En voksen skubber, slår og sparker en ung mand. En mand slår en anden til jorden. En person falder ned fra et tag. Vi se et åbent benbrud og den tilskadekomne skriger af smerte. Da de personer, som vi identificere os med, fremstår handlekraftige, og da det voldsomme overvejende er beskrevet kortvarigt og ikke udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
17.08.2017
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mahana
|

Dramaet 'Patriarken' foregår i 1960erne, hvor to fårehyrdefamilier fra New Zealands oprindelige maori-befolkning - Mahana og Poatas – er livslange fjender med rivaliserende forretninger.

Familiens yngste søn er i konflikt med den traditionsbundne bedstefar, fordi han afslører sandheden bag den årelange fejde.

Det sætter ikke kun hans egen fremtid på spil, men hele sammenhængskraften for den tæt forbundne Mahana-familie.

'Patriarken' er instrueret af newzealandske Lee Tamahori, der fik sit kommercielle gennembrud med James Bond-filmen Die Another Day, men hans første spillefilm Once Were Warriors, handler også om et maori-samfund.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
4.4
3.7

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Patriarken' er en indsigtsfuld, stærk og rørende historie om kultur og traditioner, familie og værdier." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  "'Patriarken' er en smuk og betagende film, og Tamahoris viden om og interesse i maori-folkets historie skinner tydeligt igennem." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "En gevaldig mundfuld, nærmest maori-kulturens tre-i-et-sidestykke til 'Leoparden', 'Vredens druer' og 'Øst for Paradis'. Desværre placerer filmen sig glimtvis mellem 'Dallas' og 'Det lille hus på prærien' ..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Der er en underforstået fylde i filmen, som fans af ironi vil finde kedelig eller patetisk. 'Patriarken' er ingen ny 'Once Were Warriors'. Men nederlagsstemningen kommer fra hjertet." (Bo Green Jensen)