Cookie- og Privatlivspolitik

Paradisets børn (1945)

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
04.11.2021
| |
3 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Les enfants du paradis
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Billetter
Paradisets børn plakat

Den franske filmklassiker 'Paradisets børn' ('Les enfants du paradis') er instrueret af Marcel Carné efter manuskript af Jacques Prévert. 

Filmens omdrejningspunkt er kurtisanen Garance og hendes fire tilbedere, mimikeren Baptiste Debureau, skuespilleren Frédérick Lemaître, tyven Pierre François Lacenaire og aristokraten Édouard de Montray.

Titlen 'Paradisets børn' refererer, ifølge Prévert, til et teaters galleri befolket af de fattigste, men også særdeles medlevende publikummer fra underklassen.

Marcel Carné var et af de mest prominente navne i fransk film i 1930erne og 1940erne, hvor bl.a. Og ved daggry stod ud. 'Paradisets børn' er dog formentlig hans magnum opus, som gennem sin scenografi, skuespil og ikke mindst smukke historie er eviggyldig.

'Paradisets børn' vises i nyrestaureret form.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
5.9
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Vagnuser/893230

Marcel Carnés storfilm Paradisets børn er en ganske fantastisk film. Det er nu mange år siden jeg så den som ung studerende i Århus - det var enten i Studenternes Filmklub eller Øst for Paradis - men det er en film, som stadig et eller andet sted sidder i mig. Desværre ser det ikke ud til, at den restaurerede udgave kommer til min hjemmebiograf, så jeg må nok stadig nøjes med minderne. Men har man mulighed, så grib en - og forstå her, hvor stærkt en film i sort/hvid kan virke.
Men også filmens karakterer spilles stærkt. Især står den dårende dejlige Arletty smukt i rollen som den smukke Garance, men stærkest står stadig for mig mimikeren Baptiste, spillet af idémanden bag filmen, Jean-Louis Barrault. Jeg har aldrig hverken før eller siden oplevet en så fremragende mimisk optræden. Og hertil kommer så hele det øvrige univers i filmen, billedet af livet i og omkring teatret. Jo, det er en fantastisk film, som vil gøre indtryk også selv om den nu runder 75 år.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.