Cookie- og Privatlivspolitik

Oppe på Valmuebakken

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
21.03.2013
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kokuriko-zaka kara
|

Animé-filmen 'Oppe på valmuebakken' foregår i år 1963. I Japan er man i færd med at forberede sig til De Olympiske Lege, der skal udspilles i Tokyo året efter.

I havnebyen Yokohama bor de to teenagerne Shun og Umi. Han er redaktør af skoleavisen og populær blandt skolens piger. Hun slider derhjemme med rengøring og madlavning.

På trods af deres forskellige baggrunde krydses Umi og Shuns veje, da skolen står overfor et studenteroprør. Mødet bringer spøgelser ud af skabet og tvinger Umi og Shun til at vælge mellem kærligheden og venskabet.

Japanske Studio Ghibli har før leveret animé-mesterværker som 'Det levende slot', 'Chihiro og heksene' og 'Min nabo Totoro' - alle film af Hayao Miyazaki, hvis søn har instrueret 'Oppe på Valmuebakken'.

Animationsfilmen er Goro Miyazakis første film siden 'Legenden om Jordhavet' (2006) og bygger på Tetsuro Sayama og Chizuru Takahashis mangategneserie fra 1980.

'Oppe på valmuebakken' vises med original tale og danske undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (33 votes)
4.7
3.8

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Desværre kan den enkle fortællestil hurtigt virke lidt for enfoldig og gammeldags." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... rent visuelt er der meget at glæde sig over her. Til gengæld formår Goro aldrig at løfte historien op på et mere alment plan, så man skal nok have en vis interesse i Japans nyere historie for at få det fulde udbytte." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... modsat Miyazaki den ældre trækker Goro Miyazajo alt ydre drama og tempo ud af filmen, så oplevelsen bliver af en kontemplativ art. Det er en mild, japansk anime, der er anbefalelsesværdig - ikke blot som alternativ til den hektiske vestlige animation, men som selvstændigt, helstøbt tegneværk." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det mest oplagte publikum er voksne med interesse for tegnefilm og tegneserier. Hører man til dem, venter en virkelig smuk oplevelse." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... en udsøgt animationsfilm, som udmærker sig ved ikke at indeholde fantastiske elementer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

Sikke en dejlig og hjerteskærende film! Nyd den fra start til slut
- Der er noget ved de Studio Ghibli film, som er bare så smukke at se på. Levende kunst hver gang :)

Stine

Oppe på Valmuebakken er endnu en dejlig film fra Studio Ghibli. Filmen er enkel, men meget virkningsfuld. Med få virkemidler formår Goro Miyazaki at sende mig til Japan, så jeg kan føle, lugte og smage stedet. Billed- og lydsiden er som altid fantastisk i film fra Studio Ghibli. Stilen er realisme og på sin enkle måde formår den at formidle en stærk følelsesmæssig film. Jeg kan klart anbefale Oppe på Valmuebakken.

S. Rico

Miyazaki juniors Oppe på Valmuebakken er mere japansk end alle farmands film tilsammen. Og her tænker jeg ikke på det faktum, at den kun er med japansk tale. Filmen viser dagligdagen fra en japansk havneby i utrolige stemningsfulde og rolige billeder. Her er intet magisk univers, hekse eller højere magter.

Pigen Umi går i gymnasiet og driver samtidig (i hendes mors fravær) familiens pensionat med hvad der hører til af indkøb og madlavning til de logerende. Hun har dog også tid til at involvere sig i skolebladet og demonstrationer mod nedrivning af gymnasiets klubhus.
Endelig handler filmens tredje tråd om hendes venskab med den unge redaktør af skolebladet. Sammen støver de informationer op om deres barndom og deres forældre. Det viser sig, at de har mere tilfælles end som så.

Jeg nød filmen i fulde drag. Det er dog ingen børnefilm. Så hvis du leder efter en animationsfilm for hele familien, så er Miyazaki seniors film nok et bedre valg.

alexander

den minder meget om "hjertets hvisken" som er biograf aktuel, men fra 90'erne, det sjovt nok også de samme folk der har arbejdet med begge film.
Historiens tempo er bedre i denne og dens, melankolske tone passer fint ind hovedkarakterens behandling af sorg.
vilket egentlig er et stort tema i denne film: sorg og savn, som bliver forløst af en svær kærlighed.

det er egentlig som at se en ungdomsnovele udfolde sig i et anime/manga univers.

igen er selve billedsiden fantastisk og historien er egentlig også fin nok, til en rengvejrs dag og ild i pejsen.. ren hygge :)

The Other Account

Der var ikke meget liv i Miyazaki Jr.'s nyeste anime film! Jeg glædede mig meget til at se Goros comeback (især fordi jeg var vild med hans forrige spille-animefilm 'Legenden om Jordhavet'. Men efter filmens lange handling havde fået sin ende, kom jeg ud med en lidt mærkelige føles. For det virkede som om han havde fået lidt for meget hjælp fra far Hayao, og derfor ikke fået ydt sit ypperligste som instruktør, hvilket skuffede mig gevaldigt!

Tja, selvom historien faktisk har nogle mindeværdige og finpudsede kanter, en munter "old school"-agtige fortællestil som skaber en dejlig varm og rørende stemning, så virker den på samme plan måske lidt for "finpudset". Faktisk føles det mere som om vi sidder i sæderne og ser filmen mens den bliver pudset, og det gøres på en langsommelig - trods fejlfri - men også sværtfordøjelig fasong. Karaktererne er ret fladt fremvist men beskrivningerne er OK. Og så synes jeg nok også at nogen dele af situationerne var ret svage til at holde kurven men alligevel er det flot hvor meget filmen prøver på at holde sin balance, især under de sekvenser hvor manusforfatterne (sikkert) har taget visse dramatiske greb (f.eks. når kærlighedsforholdet får en noget malet op konflikt). Den er sød, men lider af nogle usikre og tynde toner. Men jeg må erkende at den faktisk havde nogle gode øjeblikke, og derfor får den 3 stjerner!
- Kan anbefales til forventningsløse Animefilm fans!

Marlene

Er en smule forvirret.

Den minder rent tegnmæssigt utrolig meget om sin fars, og han har også haft en finger med ind over filmen.

Men noget af det mest brillante ved Hayao's film er, at alt passer sammen, smukke og detaljeret stilbilleder, lyd og baggrundsmusik.. Jaa, vil endda påstå engang i mellem lugten er med, da jeg altid var følt jeg var en del af filmen, og det har været så virkelig, at man har følt sig som en medpart af filmene..

Sorry, måske er det bare mig, men musikken er helt ved siden af i denne film.. Den fanger mig simpelthen ikke..
Og det betyder i sidste ende at jeg bliver hægtet af, og synes den er en anelse kedelig...

Anmelderen

Enig - den var ikke specielt god - og så var titlen ret misvisende..havde intet med bogen: " Legenden om Jordhavet" at gøre.. og det kunne man jo tro :)

Lukasuser/526558

"Legenden om Jordhavet" var altså baseret på K. Leguins bog, men det er sandt at den ikke ligner den meget.

Claudia

Hayao Miyazaki er bare heeeelt vild god til film. Tror virkelig på at hans søn må have arvet noget af det. Glæder mig til at se den! :)

Trine Nørgaard

Jeg håber, at den er god. Legenden om Jordhavet var ikke specielt god, så har ikke de store forventninger til Goro's næste film :/

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.