Cookie- og Privatlivspolitik

Onkel Boonmee som kan huske sine tidligere liv

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.08.2011
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Loong-Boonmee-raleuk-chat
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

’Onkel Boonmee som kan huske sine tidligere liv’ er den thailandske vinder, som vandt De Gyldne Palmer ved Cannes-festivalen i 2010.

Onkel Boonmee er dødeligt syg og har valgt at tilbringe sine sidste dage på landet, omgivet af sine nærmeste. Til alles overraskelse dukker Boonmees afdøde hustrus genfærd op for at tage sig af ham, og hans forsvundne søn vender hjem i en ikke-menneskelig form.

Boonmee overvejer de mulige årsager til sin sygdom og vandrer med sin familie gennem junglen til en mystisk bjerggrotte – fødestedet for hans første liv...

Filmen er inspireret af en buddhistisk munks bog med beretninger om personer, der kan huske deres tidligere liv. Filmen behandler således buddhistiske temaer som reinkarnation og åndedyrkelse, minder og død.

’Onkel Boonmee som kan huske sine tidligere liv’ er instrueret af Apichatpong Weerasethakul, der tidligere har vundet priser for sine lyriske, drømmeagtige film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
3.7
4

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Dermed bliver spørgsmålet også, i hvor høj grad filmen som helhed er flortynd, dybsindig eller lidt af begge dele. Men smuk, ambitiøs og velanrettet er den i al sin særegne drømmelogik..." (Jakob Levinsen)

  • Politiken

    "Til trods for Guldpalmen skal man ikke forvente et fuldtonet mesterværk. Til gengæld kan man, hvis man har åbenheden og overskuddet, glæde sig over at komme ind i et helt særegent filmisk univers, der for det meste føles vederkvægende og smukt." (Erik Jensen)

  • Weekendavisen

    "Weerasethakul taler et formsprog, man sjældent har lejlighed til at høre. Hans film har en håndlavet kvalitet, som er besnærende. ... Naturligvis skal filmen ses. Det var derfor, den fik hovedprisen i Cannes." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.