/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Omar

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
20.08.2015
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Omar
|

Omar (Adam Bakri) bor på Vestbredden. På den anden side af muren, der adskiller Israel og Palæstina, bor hans kæreste, Nadia.

Ingen kender til deres forhold, og Omar må dukke sig for at undgå både kugler og mistanker – ikke mindst fordi Nadias bror er leder af den modstandscelle,  som Omar selv er del af.

Sammen med to jævnaldrende beslutter Omar sig for at gennemføre en aktion mod israelske styrker. Omar bliver fanget, tortureret og stillet over for et umuligt valg: Spionér for israelerne eller få livstidsstraf. Omar vælger modstræbende det første, men ude i friheden er intet længere som før. 

”Politikerne ønsker at tegne tingene som sorte og hvide, gode og onde. Kunsten viser menneskeligheden bag dét billede.” Ordene kommer fra Hany Abu-Assad, der slog internationalt igennem med den Oscar-nominerede ’Paradise Now’ (2005).

Udsagnet fungerer lige så godt i forhold til Abu-Assads nye film, den palæstinensiske thriller 'Omar', som ligeledes modtog en Oscar-nominering og har vundet et hav af priser verden over. Filmen om Omar er et spadehak lige ned i det minefelt, hvor frihedskamp og terrorisme glider sammen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
4
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En brutal, stærk og knugende historie, der ryster og rører. Desværre skruer Hany Abu-Assad dog en tand for højt op for melodramaet i filmens sidste halvdel." (Louise Kidde Sauntved)

 • Filmland P1

  "'Omar' vinder på sin både medrivende og troværdige fortælling om mennesker, der bliver ødelagt af en konflikt, de intet kan stille op mod." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "'Omar' er et intenst og velspillet drama. Måske lidt for meget dacapo i forhold til 'Paradise Now', men på den anden side er det en konflikt, der desværre rummer stof til mange flere komplekse tragedier." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Paradise Now' og 'Omar' er interessante kommentarer og relevante partsindlæg, men især er de værd at se som politiske spændingsfilm for deres egen skyld." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
MOONuser/316583

jeg kedede mig ikke et øjeblik. filmen er meget gribende og troværdig. Meget velspillet . Kan varmt anbefales

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter