Cookie- og Privatlivspolitik

No

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
13.06.2013
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
No
|

I dramaet 'No' er året 1988, hvor et massivt internationalt pres tvinger den chilenske militærdiktator Augusto Pinochet til at afholde folkeafstemning om sit formandskab.

Oppositionens ledere overtaler en ung reklamemand, René Saavedra, til at stå i spidsen for deres kampagne, der skal få det chilenske folk til at stemme nej.

Med knappe ressourcer, og under konstant overvågning og trusler fra Pinochets efterretningstjeneste, kæmper Saavedra og hans hold en ulige og farlig kamp mod overmagten. Men da de finder på en dristig og utraditionel kampagne, ser lykken ud til at vende.

Spørgsmålet er bare, om smarte reklamefilm er nok til at vælte en diktator?

'No' er baseret på virkelige hændelser og fokuserer på reklamers magt i den politiske kamp mellem en diktators propagandaapparat og en
gruppe reklamefolk, som begge bruger TV-mediet til at overbevise befolkningen om enten at stemme ja eller nej til Pinochet.

'No' er den første chilenske film til at blive nomineret til en Oscar for Bedste ikke-engelsksprogede film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (23 votes)
3.4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et forfriskende alternativ til den typiske slags film om et diktaturs fald." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "En potentielt god historie, som Pablo Larrain dog taber delvist på jorden ved på paradoksal vis at være både for omstændelig og for indforstået i sin fortælling." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... intelligent historiefortælling, der er rørende, tankevækkende og i virkeligheden også er filmisk nyskabende - ikke på trods af, men på grund af sin bagstræberiske æstetik." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... filmen emmer af en stemning af forfølgelse, og det skyldes ikke mindst formatet..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... en blændende film og et fascinerende stykke mentalitetshistorie." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Hanneuser/308796

En fantastisk film. Man går opløftet og glad ud af biografen. Filmen fortæller troværdigt og så man kan mærke, hvorfor det lykkedes om den helt umulige opgave at vinde en afstemning over diktator Pinochet. 15 minutters sendetid sent hver aften i 27 dage - det var det strå, som blev givet. Diktator Pinochet dirigerede alle andre udsendelser hele døgnet.
Men de tog chancen og vandt.

S. Rico

Det er vældig interessant at følge arbejdet med reklamefilmene for hhv. No og Yes kampagnerne. Herunder hvordan de to lejre reagerer, når de ser den seneste reklame fra modparten og herefter indretter en modkampagne. Mange pudsige situationer, som man ellers ikke lige forbinder med den ret alvorlige politiske kamp mod Pinochet. Filmens tempo trækker dog ned og gør, at filmen indimellem føles lang.

Johan Klint

Kan slet ikke vente på den her film. Det bliver stort!

L'mour

Et af de bedste "dokumentar" film der er blevet lavet.
Hovedrollen Gael Garcia er instruktør bag en masse dokumentar film, og i NO er han en fremragende artist!

Fik set filmen da den udkom i Chile, og mit hjerte frydede sig helt, især fordi det er baseret på en virkelig historie, og selvom det ikke er fra min tid, så ligger det stadigt mit hjerte nært!

Gael Garcia har bl.a. været med i filmen Motorcyklen dagbogen og Letters to Juliet, og i NO er han perfekt til rollen!!

Glæder mig til at se det endnu engang på dansk lærred!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.