Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Ned i afgrunden

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.04.2012
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Into the Abyss
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning: Filosofisk filmsalon, Særvisning
|

I dokumentarfilmen 'Ned i afgrunden' ville to teenagere fra Texas for ni år siden ud på en tur i en rød Camaro.

En dag i den søvnige by Conroe i Texas beslutter Michael Perry og Jason Burkett sig for at tage en joy-ride i en stjålet rød sportsvogn.

Tre mennesker bliver dræbt som følge af eskapaderne, og Michael Perry bliver dømt til døden, mens Jason Burkett slipper med livstid i fængsel. Hver især bebrejder den anden for, hvad der skete den skæbnesvangre dag.

Filmskaberen Werner Herzog følger de to dømte mænd i deres indespærrede liv. Perry foretager sit sidste interview foran kameraet blot otte dage, før han skal henrettes, Burkett er blevet gift med en kvinde, han kun har kendt gennem tremmerne.

Undervejs ser Herzog også nærmere på forholdet til ofrenes pårørende. Herzog stod også bag den Oscar-nominerede dokumentar Grizzly Man (2005).

'Ned i afgrunden' er en del af DOXBIO.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
4
4.3

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Herzog er på en gang tålmodig med sin fortælling og skarp i sine spørgsmål og filmens udtryk." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "... Herzogs spørgsmål til dem alle er på én gang ledende og underligt vage. Formmæssigt er 'Ned i afgrunden' skuffende konventionelt skruet sammen..." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "... et nøgternt og stærkt dokument om følelserne bag dødsstraffen, men også om hvad mord og dødsstraf gør ved de involverede." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... en disciplineret øvelse i at anskueliggøre et problem, så tilskueren selv kan tage stilling, men må være gjort af forstokket stof for ikke at reagere på dét, som Herzog har vist ham." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mathias

Den er svær at bedømme. Den er lidt for langtrukket og man skal ikke sætte ens forventninger for højt. Så kan man kun blive skuffet.

The Womanuser/8031

'Ned i Afgrunden' var god de første par minnutter, men så begyndte den med at blive en anelse kedelig, og langtrukkende med længden. Jeg var inde og se filmen igår, jeg havde egentligt forventet lidt mere en hvad jeg så. Men Herzog er rigtig god til at filmatisere film om noget der sagtens kunne været sket i virkeligheden, det gør han også meget godt i denne, men stemningen er meget tør, og filmen mindre alt for meget om noget man ville se i tV derhjemme.

Steenuser/200034

Jeg har efterhånden set en del dokumentar og læst en del bøger om det her eller lignende emne.

'Ned i afgrunden' er en blød mellemvare. Den er meget konventionel bygget op med stor vægt på interview med de pårørende.
Desværre får man ikke lov at komme helt tæt på, det er som om man bliver holdt i armslængde. Interviewet med Mike Perry er eks. meget tyndt synes jeg.
Herzog sætter sig også mellem to stole fordi han prøver at lægge vægt på sin modstand mod dødsstraf og det virker moraliserende og forstyrrende for den del af dokumentaren der handler om de involverede og hvad de har oplevet.

En bedre dokumentar er 'Murder on a sunday morning' eller 'Gladiator days' der handler om lidt det samme men er meget bedre fortalt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.