Cookie- og Privatlivspolitik

Mrs. Hyde

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
15.08.2019
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Madame Hyde
|

Filmen 'Mrs. Hyde' er en pastelfarvet, sorthumoristisk og dybt foruroligende sci fi-komedie om en genert fysiklærers hverdag på et fransk gymnasium.

Madame Géquil er upopulær blandt elever såvel som undervisere – især forholdet til den enerverende, team-building-elskende rektor er anspændt.

Da Géquil en stormfuld aften rammes af et lynnedslag, strømmer hun pludseligt med energi. Som en helt ny person (fra Géquil til Hyde) begynder hun at tackle hverdagens udfordringer med nyfunden kreativitet.

Men når månen er fuld, får det også fatale konsekvenser for hende selv og dem omkring hende.

Isabelle Huppert brænder (bogstavelig talt) igennem i dette originale take på Robert Louis Stevensons klassiske fortælling om den uheldige videnskabsmand, der eksperimenterer med menneskets gode og onde sider.

Historien bag 'Mrs. Hyde' er blevet filmatiseret flere gange bl.a. i 1931 og 1941

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1 vote)
2
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Serge Bozon har bestemt ikke bare kalkeret den oprindelige historie, men har lavet sit helt eget, absurde univers, som han lykkes med at gøre dragende, ikke mindst på grund af Isabelle Hupperts nervedirrende og smukke spil." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "'Mrs. Hyde', som 'Madame Hyde' hedder på 'dansk', er en sløj blanding af udblødt genrefilm, en slatten 'Klassen' og en meget lidt sjov sædekomedie, hvor den prominente Romain Duris præsterer en gennemført tåkrummende præstation som skolens selvfede med-på-noderne pædagog." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Filmen er tankevækkende på en ufrugtbar måde. En øvelse i steril satire, som løfter sig alene i kraft af Isabelle Huppert." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
bambiexplorer

Som medlem af Cinemateket kan man se månedens film gratis. Hvis det ellers kan passes ind, er det en udmærket måde at få set en film, men aldrig ville få set ellers. Filmens titel antyder at der er tale om en fransk nyfortolkning af klassikeren Dr. Jekyll and Mr. Hyde.

Marie Géquil er er lærer på en teknisk skole i en forstadsby. Eleverne, som primært består af drenge fra ghettoen samt to etniske franske piger, som taler som Kylle og Pylle, er alle pænt ligeglade med Maries undervisning og er også rimeligt respektløse. Marie har en skurvogn uden for skolen, hvor hun laver sine egne forsøg med elektricitet. En dag slår lynet ned i skurvognen mens Marie er gang med et af sine forsøg, hvilket resulterer i at hun bliver helt elektrisk. Lige pludselig beslutter hun sig for at klassen, som årsprojekt, skal lave et farradaybur. Noget som de ellers ikke må, da alle projekter skal holdes på det teoretiske plan. Samtidig får Marie en voldsom trang til at hjælpe Malik, som har et fysisk handicap.

Madame Hyde – Komedie? Drama? Gyser?
Jeg skal ærligt talt indrømme at jeg har svært ved at finde en dybere mening med filmen, med relationen mellem karaktererne og med Maries forvandling til Madame Hyde. Filmen er i ekstrem grad underspillet, så meget, så man har svært ved at tyde ideen med hvorfor personerne gør som de gør. Efterhånden som filmen skrider frem, heldigvis varer den kun 90 minutter, bliver man ærligt talt også mere og mere ligeglad.

Cast & Crew
Isabelle Hubbert (Marie) så jeg sidst i den anderledes underholdne Elle fra 2016. Den var så også instrueret af gode gamle Paul Verhoven (RoboCop, Total Recall, Basic Instinct, Showgirls og Starship Troopers). I den her film spiller hun endnu mere blodfattigt end man har set før. Men sær med sær på, det er hendes karakter da. Maries spøjse kollega på skolen, og filmens eneste underholdne (omend kun meget svagt) person, (Le proviseur), spilles af Romain Duris, som vi så i All the Money in the World samt i Une Nouvelle Amie, hvor han spiller David/Virginia, der efter sin kones død begynder at crossdresse, samtidig med at han bliver lun på konens veninde. Ja, de gør det ikke nemt for sig selv, de franskmænd :)

Instruktøren bag Madame Hyde…, Serge Bozon, er ganske ukendt for mig. Han har instrueret syv film og har været skuespiller i et hav af slagsen … alle ukendte for mig.

Billede & Lyd
Vi kan vist godt blive enige om at Madame Hyde ikke har haft verdens største budget. Hvilket både billede og lydside bærer præg af. Lyd og musik er der godt nok ikke meget af, og kameraarbejdet ligner noget en førsteårselev på filmskolen har lavet. Og VFX’en … den er der da, meeen ligefrem imponerende er den ikke …

Konklusion – Madame Hyde
Der var folk i salen der grinede. Der var også noget i filmen, som med utrolig god vilje, og hvis man skulle være ekstremt frankofil, kunne fortolke som værende humor. Men sjovt var den fandeme ikke! Nå, lad os få det ud af verden. Vi har med årets hidtil ringeste film at gøre her. Den slæber sig op på to stjerner, uden at jeg helt kan argumentere for hvorfor den ikke blot skal lide den absolutte tort, og få den bundskraberkarakter.

Hvis du absolut vil se den, kan den også ses i et par andre biografer i byen, også med danske tekster, og ikke engelske, som det var tilfældet i Cinemateket.

blog.nilsbuch.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.