Cookie- og Privatlivspolitik

Monty Python og de skøre riddere (1975)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
14.03.1975
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Monty Python and the Holy Grail
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Den legendariske britiske komikergruppe Monty Python gør i 'Monty Python og de skøre riddere' tykt grin med myterne om Kong Arthur og hans riddere omkring det runde bord.

Kong Arthur drager ud med sine riddere for at finde den hellige gral. På vejen må de overvinde troldmænd, dræberkaniner, ensomme kvindfolk, heksejægere og værst af alt - franskmænd! 

Filmen blev lavet for så lavt et budget, at der f.eks. ikke var råd til heste. Derfor laver alle rytterne selv galoplyde ved hjælp af kokosnødder.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.9
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Som barn var jeg stor fan af King Arthur historierne, og jeg hadede filmen for ikke at tage det seriøst. Siden har jeg lært at sætte pris på parodier og film, der tager tykt pis på dette og hint. Så jeg ville gerne give Monty Python og de Skøre riddere en ny chance med åbent sind...

Men nej, det er bare for dumt og plat. Måske er tiden løbet fra dens slags humor, eller også rammer den bare helt forbi min egen smag. Den er endnu værre end Life of Brian, som i det mindste havde 2-3 gode jokes.

Simon

Jeg er åbenbart den første i "andmelder-feltet", som har givet denne film 5 stjerner. Lad mig sige det sådan. Jeg havde regnet med at jeg skulle side og grine så meget, at ville grine resten af dagen, men nej. Der går lidt for lang tid mellem grinene, men når de så endelig kommer, så er det fremragende underholdning. Seriøst, Pythonnerne var sindsyge. Riddern fra "Ni" får mig stadig til at grine, og den dumme franske ridder var satme også sjov. Alle hans tale måder minder mig om Egon Olsen, og det er kun godt. Trolen ved dødsbroen spørgsmål var utrolig morsomme, den scene fik mig sparket tilbage til tiden som en lille bitte dreng, som fik læst "de tre bukkebruse". Effekterne var lorten selv, men det synes jeg enlig ikke bliver et problem, da det kun gør filmen sjovere. Slutningen var genial, tilgengæld synes jeg helt klart at den mangler noget. Om filmen er den sjoveste film nogensinde, kan i den grad diskuteres, fordi at jeg synes at 'Dumb & Dumber' klart er en sjovere film, men sjov er den. Den viser også, at man sagtens kan lavde gode film med et latterligt lavt budget. Der er jo nogle der før sådan en løn for en rolle.

Nikolaj

Kunne meget vel være verdens bedste komiske film.

Den og tv-serien Halløj på badehotellet er for mig det bedste komiske filmværk der er.

Efterfølgende kommer Mr Bean.

Grunden til det her er bedre humor er, at det aldrig rigtigt bliver for meget. Det kan ske i Mr Bean er nogle er scenerne bliver lidt for meget, og knap så sjove.

Men alt i alt to fantastiske form for humor.

Jacob

Har man endnu ikke fået den forrygende fornøjelse at stifte bekendtskab med den britiske komikergruppe, så er den rablende fortælling om den ihærdige Kong Arthur og hans skøre riddere det helt rigtige sted at starte.

Wayne

Monty Python på absolut lavbudget.

Hvad gør man hvis man ikke har råd til heste - så laver man lyden af heste hove, ved hjælp af kokosskaller. Hvordan kommer kokosskallerne til England - naturligvis med svaler. Men en svale kan da ikke flyve med en kokosskal? Nej, men det kan to - hvis de har den i en lian, mellem sig.

Hvis man er havnet i en umulig situation på flugt fra et tegnet uhyre, hvad så. Så dør tegneren, selvfølgelig. Pythonsk logik.

Møder du den Den Sorte Ridder, så skal du ikke tro at han opgiver bare fordi du har kappet arme og ben af ham!

Totalt gakket humor, med dræberkanin, trojansk kanin - og klassiske sange.

Der er så mange geniale sketches i den film og de er klassikere, allesammen.

Se den, og dø af grin.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.