Cookie- og Privatlivspolitik

Miraklet i Lourdes

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
09.12.2010
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lourdes
|
I 'Miraklet i Lourdes' møder vi mennesker, der håber og tror, men som ikke kan unde andre, når det er dem, der begunstiges af forsynet. Christine (Sylvie Testud) er en ung kvinde, som lider af sklerose. Hun er lænket til sin rullestol og kommer kun hjemmefra, når hun melder sig til udflugter af kulturel og religiøs karakter.

Hun har tidligere været i Rom. Nu går pilgrimsfærden til Lourdes i det sydlige Frankrig - en af katolicismens største helligdomme og åstedet for utallige mirakler gennem tiderne. Lourdes har mere end fem millioner besøgende om året - mange af dem medbringende håbet om en mirakuløs helbredelse.

Christine er ikke troende. Hun vil bare opleve noget og møde nogle folk. Men så indtræffer miraklet. Af en slags. For de gejstelige overhoveder skal først vurdere, om hændelsen nu også er autentisk.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
4.3
4.8

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "... så forrykt velspillet og blottet for sentimentalitet, at filmen afrundes og rammer det sublime. Se filmen, 'Miraklet i Lourdes' er afgjort en af sæsonens fineste tilbud i biograferne netop nu." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Kontant, poetisk, komisk og bevægende - 'Miraklet i Lourdes' er fascinerende... " (Birgitte Grue) ()

 • Jyllands-Posten

  "En stille, stram og subtil film om drømmen om mirakler." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "En film, der er lige så menneskeligt intelligent, som den er klinisk stilren... en grundlæggende næstekærlig film." (Kim Skotte) ()

 • "... en kølig undersøgelse af tro... Filmen savner varme, men Hausners analyse er vidunderligt præcis." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camille

Jeg havde glædet mig til at se en fransk smalfilm i skønne Øst for Paradis, som jo plejer at være et kvalitetsstempel i sig selv. Men 'Gud!' hvor blev jeg dog skuffet... Endnu en "vi har minimal dialog og lader de stille scener tale for sig selv"-film. Disse stille scener mangler i så høj grad substans og actual drama - to modsadrettede poler som forsøges at blive sammensat -, at det for undertegnede var som at blive lullet upåvirket i søvn. På sin vis, kan man kalde den prætentiøs, da dens udtryk prøver at være noget, som vi i forvejen kender til, men ikke formår at udvikle eller udfordre. Tematikken er ligeså ekstremt præget af floskler fra nemme og let tilgængelige religion-filosofiske "dilemmaer", som i forvejen allerede er blevet voldtaget godt og grundigt i diverse udtømmende debatter. Gab.Skuespils præstationerne var ikke bemærkelsesværdige; deres fremtvungne indre konflikt fremstod hverken med nogen klarhed eller styrke, gennem de tavse, monotone og neutrale blikudvekslinger og ansigtsudtryk. En film som forlader en med en ligegyldig fornemmelse i kroppen, og som man faktisk bare venter på bliver færdig. Øv!

Daniel Eriksson

Hah, frisk anmeldelse, som på trods af 'nedgørelsen' af filmen, alligevel viser du faktisk lader til, at have godt styr på at gribe vurderingen an. Forfriskende at se andet end "Den var super spændende! / "Kedeligste film jeg længe har set", anmeldelser på sitet her.

Camille

Tak, tror jeg...

Aneuser/14649

kedeligste film jeg nogensinde har set. absolut spild af penge

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.