Cookie- og Privatlivspolitik

Miraklet

Tilladt for børn over 11 år
ADVARSEL: indeholder spoilers! Filmen har en knugende og sørgmodig grundstemning, og der er adskillige scener med vrede, desperation og hjælpeløshed. I en scene ses et voldsomt slagsmål, hvor flere personer slås i gulvet, og hvor en hovedfigur bliver ukontrollabelt vred og slår en anden hovedfigur på benene med en hammer. I en anden scene ses en hovedfigur begå selvmord ved at affyre et gevær i sin mund. Da filmen ikke indeholder udpenslet eller blodig vold, og da de voldsomme scener er kortvarige, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
05.06.2014
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Miraklet
|

Filmen 'Miraklet' handler om Johanna, der engang var egnens bedste danser. 25 år senere sidder hun i rullestol og er gift med byens stærkt troende præst Erik. Det er et lidenskabsløst ægteskab, men de har en søn, som Johanna elsker over alt på jorden.

En dag vender hendes gamle dansepartner Jakob tilbage til byen, og de følelser, de engang havde for hinanden, flammer op igen. Hun bliver mindet om den henførende og sanselige kærlighed, hun delte med Jakob, når de dansede sammen.

Spørgsmålet er, om hun kan få det liv igen, nu hvor hun har en familie og ikke kan danse mere.

’Miraklet’ har været lang tid undervejs. Den blev indspillet i 2011 i Dublin som en musical, men efterfølgende valgte instruktøren Simon Staho at fjerne alle sangscenerne. Denne radikale ændring forlængede filmens efterarbejde med to år.

Staho har skrevet manuskriptet sammen med Peter Birro, som også stod bag manuskriptet til Per Flys nye drama ’Monica Z’, der havde premiere i marts. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
2.6
2.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Når det hele bliver for bombastisk knækker troværdigheden – også hos de ellers så dygtige skuespillere, der gør deres yderste for at ånde liv, menneskelighed og følelser ind i det ellers lidt stive drama." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Miraklet' underpræsterer således på alle fronter. Den skrabede scenografi minder af uransagelige grunde mere om 1771 end 1971, hvor filmen foregår." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Det er fint nok ikke at ville lefle for publikum, men derfor behøver man jo ikke at lulle dem i søvn" (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "For trods gribende præstationer af både Richter, Thomsen og ikke mindst Plaugborg, der som altid er fremragende, mærker vi aldrig kærlighedens smerte og heller ikke rigtig Johannas store dilemma." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... selv om filmen er teknisk overbevisende, føles den tam og næsten komisk i sin anakronisme." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria Bjørn

Jeg forstår overhovedet ikke meningen med denne film.......
Musical......? Jeg har ikke noget at sige....... kun..... Mystisk!

Camillauser/138272

-men alle sangene er klippet ud.

Jeg har set den til en testvisning, og det lader ikke til at de har brugt evalueringerne konstruktivt, for anmelderne mener det samme som testpublikummet.

lindazjuser/494813

Så vidt jeg nu ved, er "Miraklet" altså ikke en musical? :-)

Wayne

så har Kino skylden - den stod længe opført her som musical........

Wayne

Magi i luften blev sidste års største danske filmkatastrofe - og så laver man lige en musical mere med samme instruktør? Hvorfor smide gode penge efter dårlige??

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.