Cookie- og Privatlivspolitik

Minder fra i går (1991)

Tilladt for alle
Filmen har en rolig grundstemning og fortælletempoet er langsomt. I én scene får en pige en lussing af sin far, hvorpå hun lægger sig til at græde. Da scenen er kort, og da filmen grundlæggende er rolig, venlig og foregår i et animeret univers, vurderes den ikke at kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
27.07.2017
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Omohide poro poro
|

Animationsfilmen 'Minder fra i går' handler om den 27-årige Taeko, som til hverdag passer et kedeligt kontorjob.

Men på et besøg i barndommens landsby vælter minderne pludselig frem, og mens fortid og nutid umærkeligt glider over i hinanden, får Taeko bearbejdet ungdommens små traumer, så hun kan vende tilbage til hverdagen som et nyt og mere afbalanceret menneske.

Det animerede, romantiske drama er oprindeligt fra 1991, men blev relanceret i USA sidste år. Instruktøren har tidligere stået bag Fortællingen om Prinsesse Kaguya, der også fik dansk biografpremiere.

'Minder fra i går' foregår ligesom en anden japansk anime-historie, Your Name, i både byen og på landet.

Animationsfilmen vises på japansk med danske undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
4.7
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "'Minder fra i går' er en smuk, sart, stille og sjælden film, der til overflod fyrer en forrygende følelsesladet finale af." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "'Minder fra i går', der er instrueret af Ghiblis medgrundlægger Isao Takahata, byder på et væld af poetiske øjeblikke og ømme tilbageblik ..." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Ghibli-studiernes vandmærke [fornægter sig ikke med] lysende detaljerige bybilleder og landskaber under blå himmel og drivende skyer ..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

27-årige Taeko tager på en 10 dages ferie til det landområde, hvor hun kom som barn. Undervejs mindes hun forskellige episoder fra da hun var 10 år gammel. Bl.a. pinlige ting fra skoletiden og hendes første forelskelse. Disse flashbacks fylder meget i starten af filmen, men senere følger vi primært Taeko på hendes landferie, hvor hun arbejder og taler en masse med hendes familie.

Only Yesterday er således delt op i scener fra hendes barndom, som er tegnet i lyse pastelfarver og i enkel stil, og så scener fra hendes voksenliv, som er tegnet med en meget mere naturalistisk streg. Eksempelvis er der på den voksne Taiko tegnet tydelige kinder, hvilket er ret usædvanligt i en anime.

Jeg kunne klart bedst lide flashback scenerne til hendes barndom. De var både meget humoristiske og rørende. I den voksne del af filmen følger vi Taikos ophold hos sin familie på landet. Her lærer hun om det økologiske landmandsliv, og hun reflekterer over sit liv og fremtid. Denne del af filmen er et decideret hverdagsdrama og kunne lige så godt have været skildret som en live-action film. Filmen er med andre ord ikke super børnevenlig sammenlignet med andre Ghibli film.

Asgeruser/233708

Nok en af mine yndlingsfilm fra Studio Ghibli - det er ikke kun Miyazaki der kan! Smuk, rolig film om det at være barn, voksen, at blive voksen, og i det hele taget at være menneske. Fortalt via utroligt smukke billeder og ditto musik, i selskab med charmerende og realistiske personskildringer - man sidder tilbage med et stort smil og et dybt suk af glæde. Forvent ingen fabeldyr eller eksplosioner - men der er masser af magi alligevel!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.