Minder fra i går (1991)

Tilladt for alle
Filmen har en rolig grundstemning og fortælletempoet er langsomt. I én scene får en pige en lussing af sin far, hvorpå hun lægger sig til at græde. Da scenen er kort, og da filmen grundlæggende er rolig, venlig og foregår i et animeret univers, vurderes den ikke at kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
27.07.2017
Originaltitel: 
Omohide poro poro
Spilletid: 
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.7
4.3
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)

Resumé

Animationsfilmen 'Minder fra i går' handler om den 27-årige Taeko, som til hverdag passer et kedeligt kontorjob.

Men på et besøg i barndommens landsby vælter minderne pludselig frem, og mens fortid og nutid umærkeligt glider over i hinanden, får Taeko bearbejdet ungdommens små traumer, så hun kan vende tilbage til hverdagen som et nyt og mere afbalanceret menneske.

Det animerede, romantiske drama er oprindeligt fra 1991, men blev relanceret i USA sidste år. Instruktøren har tidligere stået bag Fortællingen om Prinsesse Kaguya, der også fik dansk biografpremiere.

'Minder fra i går' foregår ligesom en anden japansk anime-historie, Your Name, i både byen og på landet.

Animationsfilmen vises på japansk med danske undertekster.

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "'Minder fra i går' er en smuk, sart, stille og sjælden film, der til overflod fyrer en forrygende følelsesladet finale af." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "'Minder fra i går', der er instrueret af Ghiblis medgrundlægger Isao Takahata, byder på et væld af poetiske øjeblikke og ømme tilbageblik ..." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Ghibli-studiernes vandmærke [fornægter sig ikke med] lysende detaljerige bybilleder og landskaber under blå himmel og drivende skyer ..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

Asgeruser/233708

Nok en af mine yndlingsfilm fra Studio Ghibli - det er ikke kun Miyazaki der kan! Smuk, rolig film om det at være barn, voksen, at blive voksen, og i det hele taget at være menneske. Fortalt via utroligt smukke billeder og ditto musik, i selskab med charmerende og realistiske personskildringer - man sidder tilbage med et stort smil og et dybt suk af glæde. Forvent ingen fabeldyr eller eksplosioner - men der er masser af magi alligevel!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter