/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Min lejlighed i Paris

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har et roligt forløb, men en intens følelsesladet stemning. Den indeholder scener med lettere dramatik i form af skænderier, en fuld mand der råber og græder, samt en ældre kvinde der falder om. Da filmens intensitet imidlertid overvejende ligger i dialogen og på et psykologisk plan, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
23.10.2014
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
My Old Lady
|

Filmen 'Min lejlighed i Paris' tager udgangspunkt i Mathias Gold, der er økonomisk udfordret. Da han arver en lejlighed i Paris efter sin rige far, rejser han derfor straks af sted for at sælge ejendommen.

Frankrigs hovedstad byder dog på noget af en overraskelse. Lejligheden lejes nemlig ud til Mathilde - en 90-årig britisk dame, der ikke kan smides ud, medmindre køberen betaler hende et betydeligt honorar frem til hendes død.

Mathias må nu være kreativ og finde en måde at komme af med den gamle - men ualmindeligt friske - dame på uden at gøre noget kriminelt. Samtidig skal han undgå at forarge Mathildes kønne datter Chloé, der tilfældigvis vækker varme følelser hos den ellers så kyniske amerikaner.

’Min lejlighed i Paris’ hører til tidens succesfulde bølge af feel good-film målrettet det modne publikum med hjertet det rette sted. Harry Potter- og Downton Abbey-skuespillerinden Maggie Smith ses i vanlig spydig topform som lejeren, der ikke vil dø. Kevin Kline, der vandt en Oscar for at spise en guldfisk i A Fish Called Wanda, spiller den bærende rolle, mens britiske Kristin Scott Thomas, som det seneste årti har opnået en flot fransk karriere, ses som datteren. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (177 votes)
4.2
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "De alvorlige traumer i karakterernes liv til trods er 'Min lejlighed i Paris' fortalt i en overraskende let, nærmenst nonchalant, tone. Det er feel bad serveret til et feel good publikum!" (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] hele vejen igennem slår Kline, Thomas og Smith gnister. Dialogen er levende. Og selvom dele af handlingen kan være svær at greje, så er 'Min lejlighed i Paris' en hyggelig oplevelse." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "En alenlang og ærlig talt ret kedsommelig indledning, hvorefter filmen cirka midtvejs ændrer karakter og bliver et yderst intenst og meget velspillet psykologisk drama." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] filmen er fascinerende, besættende og fra første til sidste billede - og mod slutningen - stærkt bevægende." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "At 'Min lejlighed i Paris' har sin oprindelse i et teaterstykke, bliver først en anelse problematisk hen imod slutningen, hvor både dramatikken og atmosfæren bliver en anelse teatralsk og indelukket. 'Min lejlighed i Paris' er en vittig og menneskeklog udveksling om det liv, der ikke altid har artet sig efter planen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er afgjort en film for det modne segment. Der sker meget lidt, og der tales i færdige sætninger. Præmissen er og bliver teatralsk, men på sin prunkløse måde er filmen ærlig og redelig nok." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marie-Louise

Meget sød, men meget fransk film

Marishen76

En god film som godt kunne ses igen og igen. Og Maggie Smith er da bare fantastisk :-)

Piauser/710435

Faldt i søvn. Kun sket en gang før i mit biografliv. :-(

kirsten

filmen var såmænd meget sød og velmenende - men blev groft sagt mest båret igennem af de meget dygtige skuespillere som bare kan deres metier.

Jens Kirk

Jeg kan kun anbefale "Min Lejlighed i Paris". Maggie Smith (en af mine ynglingsskuespillere), Kristin Scott Thomas og Kevin Kline leverer fremragende skuespil. Der er faktisk næsten tale om et lille intimt kammerskuespil, som måske ville gøre sig bedre på teatret end på filmlærredet, men som filmen skrider frem glemmer jeg fuldstændigt, at jeg ikke sidder i et teater og oplever dem live på scenen. Der er tale om et tyndt plot, javist, men filmen har nu alligevel sine pointer og stof til eftertanke om vores flygtige og egocentriske liv, og hvordan det påvirker børnene langt ind i Deres voksne liv. En film, som jeg vil kalde "en-lille-stor-film". Fik jeg nævnt, at jeg elsker Maggie Smith?

Maggie Smith

Filmen er en feel-good film, og ikke en film hvor der forventes action eller lignende. Der er dog kun små overraskelser, og var det ikke pga af Kline, Smith og Scotts fantastiske talent, så havde den ikke været bedre.

Jan Engel

Altid en fornøjelse at se disse tre skuespillere. De leverer et dejligt og levende samspil. Dialogen er fin og rammende. Humoren uforlignelig.

Men filmen bærer meget præg at være et teaterstykke. Der kunne godt have været nogle flere små sidehandlinger og noget mere musik, så man blev mindet om, at det var en film man var ved at se og ikke et teaterstykke.

Men filmen er bestemt biografbilletten værd og mere til.

Kirsten

Fremragende skuespillere bærer denne film, der absolut skal ses. Men pas på forventningerne - filmen er noget dyster og kan undervejs virke trukket for langt, men det er en god film for det mere voksne publikum... Maggie Smith er ubetalelig.

Miss Hearts

Glæder mig til et gensyn med Maggie Smith. Hun er en formidabel skuespiller, og hendes roller fremkalder ofte et smil på læben :)

Lulu

De kan et eller andet de der hyggelige film. Måske ikke noget der sætter de store tanker i gang, men følelsen af feel good sidder i hver en krog bagefter,...

Og hold op en lækker lejlighed!!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.