Cookie- og Privatlivspolitik

Metropolis

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)

Den originale version of 'Metropolis' havde premiere for 83 år siden i Berlin. Nu kan den opleves på det store lærred i Danmark.

Præsenteres i samarbejde med KLUB PIX og Vidensbiffen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.8
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

En vis Charlie Chaplin må have været lidt inspireret af Metropolis, da han lavede Moderne Tider 9 år senere - og det er han bestemt ikke ene om. Navnet på byen blev tyvstjålet af Joe Shuster og Jerry Siegel, da superman skulle have en by at bo i. Og senere har Star Wars hentet inspiration til design af byer og robotter fra filmen.

Filmen; Mimikken er som altid i en stumfilm næsten komisk overdrevet, da man mangler en stor del af det talte som man må gætte sig til.

Fin historie om intriger, udnyttelse, opfindelser og oprør.

Ingen tvivl om at Fritz Lang var genial, og langt foran sin tid - for datidens publikum må den have været helt overvældende. Lidt af en præstation.

Archos

Denne film mangler en kommentar.

Fritz Langs ”Metropolis” er den futuristiske storfilm over dem alle, og den er stadig frisk efter næsten firs år. Baseret på fortællingen fra det gamle testamente om Babelstårnet, hvor de store hoveder ikke kan finde sammen med de hårdarbejdende hænder, og dette er hvad forårsager tårnets undergang. Det fantastiske ved filmen er at selv om den er noget af det største og mest imponerende af alle stumfilm rent visuelt, så har den også en historie, der er mere end blot billeder af en futuristisk storby (der ikke er helt ved siden af moderne Tokyo). Den unge forkælede Freder Fredersen (Gustav Fröhlich) lever et dekadent liv i toppen af byen, som hans far, Joh Fredersen (Alfred Abel), har udtænkt og skabt. Men en dag dukker pigen Maria (Brigitte Helm) op fra underverdenen, hvor arbejderne bor, og hun viser Freder, at arbejderne også er hans brødre. Freder føler sig tiltrukket af Maria, og hvad hun står for, så han opsøger hende i underverdenen, og finder derved ud af hvordan hans far udnytter arbejderne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.