Cookie- og Privatlivspolitik

Marshland

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
30.07.2015
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La isla mínima
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

I 'Marshland' skal to vidt forskellige detektiver undersøge to kvinders forsvinden i et lokalområde i den sydlige del af Spanien.

Det er tiden efter Francos død. Detektiven Pedro repræsenterer den nye generation og er fast besluttet på at være en del af det nye reformerede politi, mens Juan er af den gamle skole.

Et mønster begynder at tegne sig, da de forsvundne piger dukker op, nøgne og døde, og detektiverne er nødt til at sætte deres uenigheder til side, for at fange en kvindehadende seriemorder.

Instruktør Alberto Rodriguez har skabt en stemningsfuld neo-noir inspireret film, der deler flere ligheder med HBOs populære tv-serie 'True Detective'.

’Marshland’ er præget af temaer som forandring, mistillid, perversioner og desillusion, og der tegnes et dystert billede af et isoleret samfund, hvor intet er sikkert og hvor kriminalitet kan gradbøjes. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (67 votes)
4.7
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen overrasker til det sidste med drejninger i handlingen, og den er hele tiden både flot og beskidt. To modsatrettede tendenser der gør den møgcool at forsvinde ind i. Som en ond indian summer i biografen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Marshland' er gennemarbejdet ned i mindste detalje. Den er fuld af lokalkolorit, sociale spændinger og et rivaliserende forhold mellem de to betjente [...]." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "En af årets hidtil helt store oplevelser i biografen, der med garanti bliver en kommende kultklassiker." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Alberto Rodríguez har skabt et billedbesnærende, intenst kig ind i mørkets marskland." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Prøv lige at give de amerikanske tv-serier en pause og tag med ud på den gyngende grund med sumpet spansk spænding." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Per

Som seer er det ikke "hvem er morderen"-spørgsmålet, der vejer mest. Den del er spændende nok, men det særligt fascinerende er de flotte luftfoto af naturen og den ubehagelig stemning af menneskelig råddenskab og ondskab, der stikker dybere end de sadistiske pigemord, og som man ellers mest oplever i gode splatterfilm.

Erik F

Den spanske film "Marchland" er blevet sammenlignet med den fremragende tv-serie "True Detective" som HBO står bag, og sammenligningen er ikke helt ved siden af.Faktisk synes jeg "Marchland" er bedre, idet man slipper for den distraherende vekslen mellem fortid og nutid i tv-serien.

Handlingen er kort fortalt den, at to detektiver bliver sat til at efterforske en række bestialske mord på purunge piger i en gudsforladt egn af Spanien. Vi befinder os i 1980, og Francos fascistiske regime er knapt nok manet i jorden, i hvert fald ikke i denne del af landet. Heller ikke den ældste af detektiverne har en helt uplettet fortid, viser det sig, og hans afhørsmetoder er da også særdeles håndfaste. Den yngre, derimod, forsøger at leve op til tidens nye demokratiske idealer, og det fører til nogle sammenstød.

Det øde og flade marskområde er en stemningsfuld kulisse for handlingen, og plottet er intelligent skruet sammmen og stramt fortalt.

Så hvis du er én af dem, der utålmodigt venter på sæson 2 af "True Detective", så kan "Marchland" varmt anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.