Cookie- og Privatlivspolitik

Marguerite

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og let grundstemning. Den indeholder enkelte let dramatiske scener, hvor man fx ser vrede mennesker, som skælder ud eller optræder dramatisk eller aparte. I én hektisk scene opstår der tumult på et teater, og man ser bl.a. et klaver, som smadres voldsomt. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
28.04.2016
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |
Versioner: se alle
2D, FFM16
|

Det franske drama ’Marguerite’ foregår i 1920ernes Paris, hvor den velhavende Marguerite Dumont er en aspirerende operasangerinde. Hun har i årevis har optrådt for en lukket musikklub i sit eget hjem, og nu søger hun at optræde for et større publikum.

Det eneste problem er, at hun synger helt forfærdeligt, men ikke en gang hendes mand og venner nænner at fortælle hende sandheden. En dag overbeviser to anarkister Dumont om, at hun skal dele sit talent med omverdenen ved at optræde på Operaen, og ydmygelsen synes tættere på end nogensinde før.

Historien om den desillusionerede sangfugl er baseret på operasangerinden Florence Foster Jenkins' liv og karriere i 1940ernes USA. I rollen som Dumont ses den franske skuespiller Catherine Frot, hvis præstation indbragte den franske César-pris for Bedste kvindelige skuespiller. Filmens instruktør, Xavier Giannoli, vandt i 1998 Guldpalmen for Bedste Kortfilm ved Cannes Film Festival og har efterfølgende været nomineret til den prestigefyldte pris to gange.

Udover 'Marguerite' handler filmen Florence Foster Jenkins, der får premiere til efteråret, også om den rige kvinde med misforståede ambitioner. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.2
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ligesom karaoke lyder filmens plot som en lang anstrengende vits, men der er mere kompleksitet i 'Marguerite' end et første øjekast lader aner." (Kristian Lindberg)

 • Filmland P1

  "Det er bestemt velfungerende, at Giannoli lader det være op til både sine figurer og os publikum at vurdere hvordan vi opfatter den horribelt syngende musikelsker. Men det er knap så heldigt, at han selv har virkelig vanskeligt ved at beslutte sig for hvordan han selv vil opfatte hende." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... eneste positive træk er Catherine Frot, der i titelrollen fylder denne livsløgnens tragedie med ægte personlighed." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... især franske Catherine Frot [...] giver en fuldkommen rørende præstation som den troskyldige skrigeskinke, offer for eget selvbedrag og for omgivelsernes feje 'hensynsfuldhed' eller bjergsomhed." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Filmen er gennemført original i sin blanding af drama, komedie, satire og romantisk historieskrivning. Den siger vist nok, at man skal synge for livet - uanset om man egentlig kan." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.