Cookie- og Privatlivspolitik

Maos sidste danser

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
28.04.2011
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mao's Last Dancer
|
I det australske drama 'Maos sidste danser' er Li Cunxin vokset op i en fattig kinesisk provins og blev som 11-årig håndplukket af en delegation udsendt af Madame Mao for at fremme kulturen i Kina.

Li blev sendt til Beijing for at danse ballet under benhårde forhold og 16 timers træningsdage.

I 1979 bliver han som den første balletdanser nogensinde sendt på balletskole i USA.

For Li Cunxin åbner en helt ny og fremmed verden sig op, og han forelsker sig i en amerikansk pige.

Han begynder i højere og højere grad at stille spørgsmålstegn ved det Kinesiske Kommunist Parti, men samtidig går det op for ham, at hvis han nogensinde vil gense sin familie, så er han nødt til at forblive en tro støtte.

'Maos sidste danser' er instrueret at Bruce Beresford ('Driving Miss Daisy'), baseret på den virkelige Li Cunxins selvbiografi.

Filmen er en del af Biografklub Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (185 votes)
5
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... de stormende følelser som bliver udtrykt i partierne, tager luften fra tilskueren, og låner filmens enkle og sentimentale handling nødvendig kraft." (Kristian Lindberg) ()

 • BT

  "... en elegant film om en elegant ung mand - en klassisk, meget underholdende look-good/feel-good film." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... både store følelser og store strygere, og filmen har desværre klar berøringsangst for at gå bag om dansen og ramme ned i de dybereliggende politiske konflikter... Men skuespillet er er altid smagfuldt..." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "... bedaget og banal... Ballet er der heldigvis meget af i 'Maos sidste danser', og dansen er både betagende og bevægende." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Hvor sympatisk 'Maos sidste danser' end er, falder australske Bruce Beresford ... i alle de fælder, der ligger foran film, som ønsker pædagogisk og sentimentalt at fejre og forklare kulturforskellene på en gang." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "Gense 'Black Swan', hvis De er til ballet. 'Maos sidste danser' blander kunst og politik med patos og erfaring. Den er gammeldags på 17 måder, som alle er mere eller mindre forkerte." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Filmen er ganske flot, men jeg har set eksotiske film som var bedre. Ikke det store drama.

susanneuser/527631

Denne film var en stor overraskelse. Jeg syntes ikke at forfilmen var særlig god, og gik derfor i biografen med blandede følelser.Vi var enige om at vi da bare kunne gå hvis den ikke var noget værd. Jeg blev dog glædelig overrasket, da filmen fangede mig fra første øjeblik og ikke slap mig før længe efter at filmen var slut. En helt fantastisk gribende og samtidig opysende film. En beskriese af de kulturelle konflikter på en anden måde en vi er vant til at se dem, lidt romantik, en smule humor, men et gribende indblik i en anden verden. En film der helt sikker SKAL ses.

Katrineuser/423254

Meget smuk film, som giver et dydbegående billede af den kinesiske kultur under Mao og som beskriver forskellen til vesten og kampen for at tilpasse sig i en verden der er milevidt fra den man er opvokset i

ChazzleBedazzle

Der er ingen tvivl om, at dette er en smuk film. Jeg er stor tilhænger af ballet, og på dansesiden fejler filmen ingenting... Jeg havde desværre bare forventet mig noget mere end dette...

Jeg savner den virkelige spænding i fortællingen om det kommunistiske Kina, og jeg synes, at det egentlige klimaks udebliver... Selve Li's kamp for at kunne forblive både en del af Kina og USA er mærkeligt tam og uden nerve, og filmen danser forholdsvis let hen over udviklingen i denne problematiske rejse... Filmen var desværre ikke det drama, jeg havde håbet på...

Jeg skal dog ikke holde mig fri for at sige, at filmen da også har sine rørende øjeblikke, og jeg mærkede da en velkendt tåre danne sig i den ene øjenkrog til sidst, men jeg havde stortudet, hvis resten af filmen havde været mere hudløs...

Jakob

Havde meget lave forventninger til filmen inden jeg gik i biografen, men de blev gjort til skamme. En god film.

Rikke

En film som man bare må give sig selv tid til at se.. Den er rørende, kunstnerisk, og smuk.. Man er underholdt hele vejen igennem filmen..

Idauser/190048

Rigtig god, flot og rørende film. Mange vil måske synes den er lidt for Amerikaniseret, men da Li Cunxin selv har været med til at skrive den, og den er baseret på hans selvbiografi, så jeg tror bestemt den lever godt op til virkeligheden.
Særligt synes jeg at Bruce Greenwood gør det rigtig godt som den Amerikanske koreograf som tager Li Cunxin under sin vinge: han spiller en anelse feminin uden at gøre det overdrevent, og det virker rigtig godt :).
Man behøver ikke nødvendigvis at være glad for ballet for at se den, selv min far synes den var god selvom han allerede kedet sig før den startede bare på grund af tanken om en ballet film, men han blev positivt overrasket :)

SigneHansen

Smuk, gribende og interessant! Dog en smule for amerikaniseret i mine øjne, men rigtig god underholdning.

Metteuser/585234

Valgte egentlig denne film ud fra at det var den der passede bedst i forhold til at jeg skulle se den med min mor. Og hvor var det et godt valg - det var en helt kanon film. Rørende og fangende hele vejen igennem. Samtidig synes jeg også temaet var super spændende.
Kan klart anbefales!

Heidi

En film jeg kun kan anbefale, og så gør det ikke noget at filmen ikke kommer dybere ned i problematikken ang. det politiske styre i Kina og forholdet mellem USA og Kina. For filmen er jo ikke en politisk film men er baseret på Li Cunxin liv. Ballet i høj klasse og dejlig musik. Blev både rørt og betaget.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.