Cookie- og Privatlivspolitik

Mand falder

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
11.11.2015
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mand falder
|

Dokumentarfilmen 'Mand falder' handler om kunstmaleren Per Kirkeby.

Instruktøren Anne Wivel følger Kirkeby tæt i perioden, efter han faldt ned af en trappe, der resulterede i en hjerneskade. Uheldet betød ikke blot, at kunstneren mistede førligheden, men også evnen til at kunne genkende farver og endda sine egne kunstværker.

I samtale med familie, venner, kollegaer og kunstneren selv tegner Anne Wivel et portræt af maleren Per Kirkeby, hans kamp for at vende tilbage til sit tidligere liv og ikke mindst til kunsten.

'Mand falder' er et indgående portræt af Per Kirkeby (f. 1938), der er en af Danmarks mest internationalt anerkendte kunstnere, som blev slået til Ridder af Dannebrog i 1997.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.8
3.4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Man bliver simpelthen grebet af kampen for at komme kunstnerisk op at stå igen, når man ser 'Mand falder'." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "'Mand falder' er altså ikke et portræt af kunstneren og mennesket Per Kirkeby, men en (lidt lang) beskrivelse af hans sygdomsforløb. På godt og ondt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Med 'Mand falder' opstår der netop en pointe i at strukturen krakelerer og er afløst af utilstrækkeligt tape. 'Mand falder' er ikke en dokumentar med et stramt tema. Den er snarere solidarisk med Per Kirkebys kunst. Den forsøger at indfange noget, der ikke har noget facit, som ikke kan udtrykkes i ord..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er forbløffende, at en film om så stort et drama og så fremragende en kunstner kan være så kedelig og langtrukken. Vi får intet at vide om Kirkebys vision eller fortidige bedrifter, hvilket ellers kunne have været med til at perspektivere den situation, han står i nu." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... 'Mand falder' er blevet en lang, men lille film om en stor kunstner." (Dorte Hygum Sørensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.