Cookie- og Privatlivspolitik

Lysets nostalgi

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
10.12.2015
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nostalgia de la luz
|

Filmen 'Lysets nostalgi' er en dokumentar, der viser en nations glæde, smerte og hemmeligheder.

I Chiles Atacama-ørken ser astronomer dybt ind i kosmos i deres søgen efter oprindelsen af liv. Ikke langt derfra leder en gruppe kvinder i sandet efter ligdele af deres kære, efterladt af Pinochets regime.

Dokumentaren er instrueret af den garvede filmskaber, Patricio Guzmán, der også stod bag den ligeledes aktuelle Perlemorsknappen. 'Lysets nostalgi' vandt prisen for bedste dokumentar ved European Film Awards i 2010.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
3.6
5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Lysets nostalgi' er poetisk, storslået, tankevækkende og sine steder direkte magisk filmkunst, der sender dig på rejse ud mellem stjernerne og ind i fortiden og efterlader dig med dyb taknemmelighed over, at der findes så originale filmskabere som Patricio Guzmán." (Louise Kidde Sauntved)

 • Filmland P1

  "... vildt er det. Og med sin egen logik. Og ihvertfald med sit helt eget, særligt Guzmánske verdensbillede." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Guzmán er en af Chiles store politiske og poetiske filmskabere." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "'Lysets nostalgi' er en forunderlig blanding af billeddigt og erindringsessay. Guzmán tilfører de faste motiver en faktor af videbegær og eventyrlyst." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Januser/344346

Vi var 3 i biografen sammen, og 2 af os kunne ikke holde os vågne.
Superkedelig, og langtrukken.
Sikkert en interessant historie, men fortalt så langsomt, at man konstant kigger urndt i lokalet og tænker på hvad der skal shoppes til aftensmaden.
Jeg håbede der ville komme historisk info om Pinoches rædselsregime, men nej.
Selv observatoriets mekanik køres uendelig langsomt (og det er sikkert realistisk), men hvorfor skal vi se det så mange gange?

Beskrivelsen siger "en dokumentar, der viser en nations glæde, smerte og hemmeligheder".
Jeg så smerte hos de kvinder der vader rundt fuldstændigt håbløst med en spade i en kæmpe ørken og leder efter knogler.
Der var ingen glæde eller hemmeligheder. :-(

Ole

Synd at Anette ikke havde udbytte af filmen, som både er poetisk og grum, flot filmet og sammenhængende. Indsigt i fortiden, den fjerne og den nære, er jo én af forudsætningerne for at forstå vores nutid og handle i forhold til fremtiden. Vi var berørt følelsesmæssigt og kunstnerisk..... måske især fordi vi var unge da Pinochet tog magten og kan se hvilke grusomheder, der sker andre steder i verden i dag.

Anette

Det er sjældent jeg går ud af en biograf og tænker at jeg har spildt 90 dyrebare minutter af mit liv, smidt penge ud af vinduet og kedet mig så kroppen kløede overalt. Normalt overvejer jeg heller aldrig at forlade en biograf, men......
Hvad vil instruktørn med den film. Man får ingen forklaringer på teleskobernes mekanik, ejheller hvad det er for billeder fra verdensrummet. Pinoches rædselsregime forklares ejheller og hvordan fanden de to ting er blevet kædet sammen som en logisk følge er mega svært at forstå. Der gik ca 18 minutter med at se på observatoriets mekanik, uden det førte til nogen form for forløsning og uden en eneste forklaring. Tænkte at de tre gamle mænd der sad foran os i biografen måske kunne savle over mekanikken. Mig kedede det gudsjammerligt.
Og den historie man ønsker at fortælle fandt jeg aldrig.
Hold da op hvor lyder jeg som en gammel sur kælling.....jeg elsker at se film i biografen og har set alverdens af slagsen og rejst i hele verden, så kunne jeg så ikke bare nyde de usædvanlig flotte billeder? Jo, hvis jeg havde vidst at det blot var et billeddigt.
Glæder mig nu over at jeg selv skal til Chile næste år og tage mine egne billeder.
Og jeg lover at det kommer der ikke en film ud af. Det skal jeg skåne jer for.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter