Lumière!

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 Ârs-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
23.11.2017
Originaltitel: 
Lumière!
Genre: 
Spilletid: 
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.9
5.5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)

Instruktør

Resumé

Filmen 'Lumière!' handler om de to brødre, Auguste og Louis, som i 1895 opfandt kinematografen, der var med til at optage nogle af de allerførste film i de levende billeders historie.

Dokumentaren er en hyldest til Lumière-brødrenes arbejde, og fra mere end de 1400 film de skabte, er der blevet udvalgt 114 med kommentarer af instruktøren.

Enten er filmene betragtet som mesterværker eller har hidtil været ukendte optagelser og er nu samlet i denne restaureret udgave for at fejre brødrenes arv og starten på filmhistorien.

'Lumière!' er instrueret af Thierry Frémaux, der er direktør for Cannes Film Festival og Institut Lumiére i Lyon. Brødrenes tidligere film, der bl.a. inkluderer 'Arbejderne forlader Lumières fabrik i Lyon' og 'Et togs ankomst til Ciotat-banegården', bestod af hverdagsbilleder og var uden klip eller kamerabevægelse.

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Frémaux væver med sin klare og kloge stemme filmen sammen og har skabt en dokumentarfilm for alle, der er bare den mindste smule interesseret i film." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "... [filmen] er boblende begejstret." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "'Lumière!' er skarpere, end man forventer, og også mere relevant. Især er den værd at se på stort lærred. Historien har sjældent været så smuk." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Marianne

Og man bydes et betagende indblik i hverdagen i Lyon og en række andre byer i 1800-tallets afslutning, hvor alt på sin vis er helt som i dag:
Folk går på arbejde, tager sig af deres børn, tager på stranden og bevæger sig rundt i gadebilledet.

Det er en gave til os alle, at disse filmklip stadig findes.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.