Cookie- og Privatlivspolitik

007: Live and Let Die (u/text)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Live And Let Die
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Sean Connerys afløser i “Live and Let Die” blev den engelske tv-stjerne Roger Moore (“Helgenen”, “De uheldige helte”), som gav 70’ernes James Bond sin egen, forfinede levemandscharme.

Datidens blaxploitation-bølge farver plottet om en caribisk diplomat, Kananga (Yaphet Kotto), der måske har noget at gøre med drabet på tre britiske agenter. En næsten selvlysende hvid Agent 007 efterforsker i de sorte miljøer i Harlem, Louisiana og Caribien, hvor han skal undslippe speedbåde, sultne krokodiller, en skummel voodoopræst (Geoffrey Holder) og den tumpede sherif Pepper (Clifton James). Han får også tid til at erobre CIA-agenten Rosie (Gloria Hendry som seriens første farvede Bond-kvinde) og deflorere den jomfruelige spåkvinde Solitaire (en ung Jane Seymour).

Paul McCartney og Wings bidrager med en af seriens mest eksplosive titelsange, og Beatles-produceren George Martin serverer lækker wahwah-guitar og funky rytmespor til actionscenerne i seriens ottende film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (23 votes)
4.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Paul McCartney synger sangen, hvilket er super fedt. Og så er Moore også en ganske god Bond.

Lars Michael

En glimrende start fra Roger morre som den nye James Bond , han viser en ny måde som agent 007, og han gør det på en god måde.

CINEMANDRUP

Hvad får du, hvis du kombinerer et skønt plot, uforglemmelige karakterer, en agent 007, der gør rollen til sin egen og ikke mindst mesterlig action og brug af fede gadgets og en sand følelse af virkelig god forståelse for James Bond franchisens agent genre. Svaret er ganske simpelt: så får du Live & Let Die

En ikke så actionpræget intro, men decideret stemningsfuld omkranset af mystik, gør at titel sangen popper op sunget af Paul MacCartney og den skal nydes tone for tone, node for node og ord for ord. Det er en virkelig lækker sang og blandt mine top James Bond sange.

Et nyt ansigt introduceres i rollen og jakkesættet som agent 007, aka James Bond. Det er selveste Roger Moore. En legende af sin slags og virkelig en mand, som formår at gøre James Bond til sin egen karakter, præcis som Sean Connery formåede i de første film. Roger Moore er et frisk pust og han leverer en endnu mere overbevisende engelsk/britisk charme med en kølighed og ro over sig. For hans første Bond film gør han det virkelig formidabelt og med det samme kan du mærke James Bond karakteren i ham, som om han var født til at være den rolle. Kort sagt: han får en sublim start på hans James Bond karriere i denne film, som er en af hans bedste og når han siger Bond….James Bond, så gøres det overbevisende.

Filmen rummer en masse nye ansigter i form af skurke, men denne gang er det ikke Spectre der står på dagsordenen, men noget helt andet. En fyr ved navn Mr. Big, som har en del hemmeligheder omkring hans egen person driver et forehavende i restaurationsbranchen, men hans alter ego gør sig i heroin smugler branchen omkranset og beskyttet af voodoo mystikken. Han har en del håndlangere i baghånden og det er virkelig nogle personer som du automatisk sætter ind i en ramme i dit eget personlige Bond univers, for de huskes. Hvem kan glemme Tee Hee, manden med en mekanisk arm/klo, som mistede den til gabet af en krokodille og så endnu en karakter, som markerer sig virkelig visuelt i filmen er selvfølgelig Baron Samedi, manden der udøver voodoo og sminker sig så du aldrig glemmer ham, nemlig som et skelet. Det er særdeles klasse og stilfuldt hele vejen og atmosfæren omkring tabu emnet voodoo er solidt portrætteret.

En lille sidebemærkning af en hyldest skal lyde til en good guy i filmen, som du heller aldrig vil glemme. Det er selvfølgelig sherif JW Pepper, der er indbegrebet af en hillbilly sherif, med sin tobakstyggende mund og skæve personlighed, der skinner igennem som sheriffen, der tror han ved alt og som man ikke løber om hjørner med.

Filmens særlige tema omhandler Voodoo og tarokkort og det er udført med så tilfredsstillende resultat at mystikken er intakt hele filmen igennem. Det skaber en stemning, hvor man ikke ved hvad der sker og det passer perfekt til filmen.

En dejlig cadeau skal lyde til instruktøren for endelig at bruge filmens gadgets og det er hurtigt man mærker, at der lægges mere vægt på at vise disse. Det udnyttes til fulde og her kan nævnes uret gentagne gange. Urskiven der skærer et reb over, urets magnetiske tiltrækning af metalgenstande mm.

Denne film har så mange vidunderlige og mesterlige ikoniske øjeblikke som du husker. Hvem husker ikke Bonds brug af urets magnetiske udstyr til at lyne en kjole af en Bond pige og hvem husker ikke scenen med krokodillerne, hvor Roger Moore nærmest leger jorden er giftig ved at bruge krokodiller, samt den forførende scene med ”de elskende” tarokkort, og Baron Samedi (voodoo manden), der rejser sig fra graven iført sin ikoniske hvide hat og hvide tøj sminket som skelet. Jeg kunne blive ved da denne film rummer så mange gode øjeblikke.

Det sidste punkt på listen må væres filmens action. Nu er det blevet tydeligt at der er taget ved lære af forrige films manglende action brug og denne gang mangler der intet. Der er gode kamp scener, hemmelige huler, jagtscener med fly på jorden og så den absolut legendariske speed båd jagt scene som er mesterligt udført og satte nye standarder for god action. Det er virkelig en god jagt og den rummer så seje action elementer at du aldrig glemmer den fede scene som indeholder decideret faretruende elementer af fart, timing og eksplosioner, kollisioner mm. Job well done mr. Bond☺

Jeg har meget lidt at sige med hensyn til kritiske punkter for filmen, men en ting som jeg godt kunne have undværet og som mange nok vil være enige i er ballon måden som en fyr dør på i slutningen af filmen. Mere behøves ikke at siges til det. Ikke mere kritik for denne film er glimrende.

Det kommer ikke som nogen overraskelse at denne film er en absolut must see for enhver fan af James Bond. For mange står den som det bedste Bond har at byde på. Nyd denne udgave af en Roger Moore i sin første Bond film af mange, for det er mesterligt udført og den fortjener hver eneste stjerne den får. Dette er en Bond film hvor alt går op i en højere enhed. Absolutely love it.
Love Live & Let Die

Simon

Moore's første, og en af hans bedste. Han var for mig, den eneste rigtige Bond. Hans charme fangede mig, og gjorde mig med det samme fan af ham. Der er nogle fremragende action scener, og et rigtig godt plot.
Paul McCartney gjorde også filmen til sin egen. Sangen til filmen er nok den bedste Bond sang nogensinde. Det eneste der trækker ned er den måde Mr. Big dør på. Han bliver pustet op som en ballon. Mer' urealistisk bliver det ikke.

Nikolaj

Roger Moore er en god Bond, han er charmerende, klog/smart. Men det er desværre ikke alle hans film, som jeg er lige vild med. Enten er de super gode, ellers er de sådan mere okay.

Liv and let die er okay, åbnings-scenen er god, og det er filmen også, i den første halvdel af filmen. Slutningen er bare alt for meget, den ene mørke man bliver dræbt. Men så dukker han op i en ny form lige efter. Skurkens død er også kikset, og der er vi simpelthen for langt væk til, at kunne synes det virker realistisk.

Bond

Han gør det ikke dårligt Roger Moore og er en meget
mere rolig og filmen er mere britisk i modsætning til
Connery. Historien fongere godt og Bond er tilbage
i ny person.

S. Rico

Meget eksotisk film, der foregår i New Orleans og i Caribien. Det er en helt anden stil end i de foregående film med Connery. Og det er forfriskende og meget meget underholdende.

Wayne

Ud Connery, ind Roger Moore. Selvom Moore og Connery er omtrent lige gamle, så var Moore 70erne og 80'erne. Knap så skarp, mere tilbagelænet, mere ironisk og mindre cool. Moore kom til at spille 7 film i en lang række, og gjorde det godt i en tid hvor gadgets blev vigtig for serien. Lev og lad dø handler om Vodoo og tarrotkort.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.