Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Lej en familie A/S

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
22.08.2012
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lej en familie A/S
|

I dokumentaren 'Lej en familie A/S' er Ryuichi direktør for det japanske firma "I Want to Cheer You Up, Ltd". Et firma, der udlejer familie, venner, kolleger eller andet, for at hjælpe folk med at dække over hemmeligheder og få tilværelsen til at se normal ud.

På overfladen har Ryuichi et ordinært familieliv. Han er 44 år, gift og far til to drenge og har et helt almindeligt 9-17 job.

Ryuichi føler sig imidlertid mest lykkelig, når han er på arbejde som en andens familiemedlem. Men hans egen familie kender ikke til hans firma, og således lever han faktisk selv et dobbeltliv.

Den danske dokumentarist Kaspar Astrup Schröder har fulgt japanske Ryuichi og skildrer her hans liv i levende billeder.

Schröder debuterede som instruktør med filmen 'Opfindelsen af Dr. Nakamats' i 2009 og lavede siden 'Min legeplads'. Begge film blev nominerede til priser på verdens største festival for dokumentarfilm, IDFA, i Amsterdam.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
2.8
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "'Lej en familie A/S' er en fascinerende historie, der giver et interessant indblik i det japanske samfund. Blandt andet er det nærmest chokerende at være vidne til en ung pige, der lejer Ryuichi til at spille hendes far over for hendes kæreste gennem to år." (Louise Kidde Sauntved)

  • Politiken

    "Klipning og fotografering har ingen gennemført elegance over sig. Men selve historien og dens udvikling er fascinerende og uventet nok til at holde hele spillefilmslængden igennem. 'Lej en familie A/S' er på samme tid underlig, overraskende og vedkommende." (Dorte Hygum Sørensen)

  • Weekendavisen

    "For hvor bliver man dog glad, når Ryuichi en sjælden gang smiler. Det er uklart, hvad man skal med beskrivelsen af hans arbejde, men manden er værd at lære at kende." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.