Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Legendernes Tid

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Legends of the Fall
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

’Legendernes tid’ åbner idyllisk på familien Ludlows farm midt i den bjergrige natur. Oberst William Ludlow (Anthony Hopkins) er lykkelig over at have sine tre voksne sønner samlet under et tag, mens han må se sin kone forlade huset i afmagt over isolationen i bjergene. Den yngste af brødrene, Samuel (Henry Thomas), er den poetiske og naive af de tre, den ældste Alfred (Aidan Quinn) er den fornuftige og borgerlige, mens den mellemste, Tristan (Brad Pitt), skejer helt ud med langt hår og plettet bondeskjorte, mens han søger efter sin indre bjørn på hesteryg i bjergene.

Samuel har bragt sin forlovede Susannah (Julia Ormond) med sig til gården, og de to andre brødre har svært ved ikke at vise interesse for den kønne pige. Men så kommer den naive og patriotiske Samuel på, at han vil af sted som soldat i 1. verdenskrig, og de to andre brødre følger med. Skuespillet er sammen med natursceneriet filmens store drivkraft.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4.3
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

En historie om brødre, starten af det 20. Århundrede og umulig kærlighed.

Rørende film med flotte billeder hvor Brad Pitt spiller hovedrollen. Det gør han iøvrigt super godt, det må man tage hatten af for. Anthony Hopkins er nu heller ikke så dårlig:)

Super plot, det er lige en film for mig. Jeg synes heeeeelt klart at den er et kig værd. Rørende og storslået er nok de to ord som man bedst ville kunne forbinde dette smukke værk med.

Lars Michael

Da jeg så filmen første gang vidste jeg ikke rigtig hvad jeg synes om den, men da jeg så den anden gang var den meget bedre , og en rørende historie hele vejen.

S. Rico

Anthony Hopkins er den tidligere oberst og far til tre sønner Alfred, Tristan (Brad Pitt) og Samuel, som lever på en lille ranch i Montana i starten af 1900-tallet.

De lever i fred og idyl med naturen, men deres dagligdag bliver noget mere kompliceret, da den yngste kommer hjem med hans nye forlovede Susannah (Julie Ormond). Hendes charme går ikke de to andre brødres øjne forbi. Og Tristans dyriske charme bliver bestemt også bemærket af Susannah.

Der er således lagt op til et dramatisk romantisk 4-kants drama i historisk sammenhæng. Det er dog ikke historien i sig selv, der gør denne film ekstraordinær god. Det er måden, den bliver fortalt på. Dette sker bl.a. via en meget elegant voice-over ifm. oplæsning af breve, der sendes mellem de enkelte karakterer. Utrolige smukke billeder af Montanas natur bidrager i høj grad til oplevelsen (vandt Oscar for bedte fotografering). Og så selvfølgelig det sublime cast med et par meget veloplagte Brad Pitt og Anthony Hopkins i front.

Lydsiden giver det sidste ekstra pift til en storslået oplevelse. Denne episke film er mindst lige så seværdig i dag næsten 20 år efter sin fremkomst. 5 store stjerner.

Frank

Dårlig film

Wayne

fra det gamle vest. Historie, brødre og en umulig kærlighed.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.