Cookie- og Privatlivspolitik

Lawless

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.10.2012
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lawless
|

I gangster-dramaet 'Lawless' er Jack, Forrest og Howard Bondurant brødre.

De lever i et afsidesliggende hus i det landlige Virginia i forbundstidens USA. Det er trange tider, og brødrene tjener til dagen og vejen ved at sælge deres hjemmebrændte spiritus.

Da politibetjenten Charlie Rakes ankommer fra Chicago, er det med den ene opgave at komme det illegale salg af sprut til livs. Rakes skyr ingen midler for at bringe Bondurant-brødrene bag tremmer - og hvis det koster et liv eller to i forsøget, er det til at leve med.

Men Jack, Forrest og Howard lader sig ikke tryne så let.

'Lawless' er baseret på bogen 'The Wettest County in the World' af Matt Bondurant, der beretter om sin bedstefar og dennes brødre.

Rollerne som Bondurant-brødrene udfyldes af Tom Hardy, Shia LaBeouf og Jason Clarke, mens Guy Pearce spiller den kompromisløse Rakes.

John Hillcoat instruerer efter et manuskript af Nick Cave, og de gentager dermed samarbejdet fra 'The Proposition' (2005).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (258 votes)
4.6
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en rå og fascinerende film om sammenhold, mod og overlevelse. Og fyldt med historier og karakterer, som vi egentlig gerne vil vide mere om. Filmens akilleshæl er, at den vil alt for meget!" (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... selvom de ikke kommer helt op i 'Godfather'-højder, er 'Lawless' en fin film." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "En bloddryppende, episk morderballade med et perfekt blandingsforhold mellem kynisme og sentimentalitet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en film, hvor alt ganske enkelt passer sammen, og Hillcoat udviser fermt filmhåndværk i absolut top-klasse i en film, hvor de gode gamle dage ikke føles spor forjættende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... med en blanding af makabre optrin, sort humor, seværdige skuespilspræstationer og sans for sydstaternes slang swinger Hillcoat og Cave igen glimrende sammen. [...] 'Lawless' oser af atmosfære. Den er for kulørt til at blive en gangsterklassiker, men er en uortodoks og svært underholdende gangsterfilm i en epoke, hvor genren ikke giver mange gode spjæt fra sig." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der bygges op til en konfrontation, som er forbavsende klodset afviklet. Det er dog først her, at Lawless træder forkert. Den er længe en stærkt diverterende fabel om hårde mænd og kvinder i en tid, hvor det gav mening at leve uden for loven." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Det minder lidt om Godfather
Dog i en lidt nyre udgave , filmen er sådan set okay godt fortalt , men det går lidt for langsomt , se den hvis du skal bruge en trist søndag.

Wolverine

Filmen skildre med sit plot et godt indblik i livet som Moonshiner i alkohol forbuddets storhedstid. Man følger brødrende Bondurant som man ikke kan undgå at holde med. filmens skurk viser sig i form af loven. Specielt en bestemt betjent, som ingen af de andre kan holde ud heller.
Der er elementer af humor men også grusomhed i filmen. Dette er den første film jeg så Tom Hardy i og jeg må indrømme at han spiller rollen som familiens overhoved ganske glimrende.

Star

Jeg er ikke så meget til gangster film den her er god

Wayne

For at jeg for alvor skal synes at en film når til tops, så skal historien være god og jeg skal tro på karaktererne.

Først og fremmest er den flot filmet, men jeg når ikke helt at tro på historien og karaktererne - selv om der er meget fine momenter i den. Der er simpelthen for mange udfald, hvor jeg undrer mig og hvor handlinger ikke har en helt naturlig konsekvens.

Det rykker dog ikke ved at jeg var fint underholdt.

Movie-fanatic

God, anderledes, brilliant spillet, flot filmet, godt skrevet!

En god film

stina

Fed film!

S. Rico

Et fremragende gangster actiondrama. Filmen foregår i begyndelsen af 30’erne i et lille samfund på landet, hvor der bliver lavet ulovligt spiritus til den store guldmedalje. Stemningen fra denne periode af USA’s historie er virklig godt indfanget. Det er som at blive suget tilbage i tiden. Fantastisk scenografi og skuespilpræstationer.

Tom Hardy er helt og aldeles suveræn i rollen som den barske stille mellemste bror. Det er et studie i hvordan man kan levere et nuanceret og realistisk portræt af en person på den underspillede facon.

Shia LeBoeff spiller yngste bror og gør det også ganske udmærket i en for ham ret uvant rolle. Og så er der Guy Pierce som lovens håndlanger og filmens skurk. Han gør på sin vis sit job enestående godt, idet han virklig formår at virke usympatisk og led. Men han er lige lovlig endimensionel og hører mere til i en traditionel western, hvor alle enten er gode eller onde.

Filmen er bygget på en erindringsbog skrevet af en efterkommer til de tre brødre. Så mon ikke der er pyntet en del på historien. Brødrene var muligvis ikke helt så helteagtige, som de fremstår. Men fred være med det. Filmen er meget seværdig.

Jeff

I think I expected too much of this film, as I was left slightly disappointed. Hardy and Chastain are great, but the story just left me cold and bored. I never really cared about any of the main characters, they were just bad people doing bad things. When Gary Oldman enters the fray I thought now things were going to kick off, but he’s hardly in the movie and I just went back to not really caring.

Harley Quinn

Det er bare en film som man skal se! Den er helt igennem fantastisk og skuespillerne gør det hamrende godt! Især Tom Hardy.

Frank

God film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.