Cookie- og Privatlivspolitik

Kriger

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
02.05.2013
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kriegerin
|

I filmen 'Kriger' er 20-årige Marisa skinhead og dybt involveret i en nynazistisk fraktion.

Her bliver hun forbillede for den yngre Svenja, der i sin søgen efter holdepunkt fascineres og tiltrækkes af gruppens sammenhold. Efter et møde med en ung flygtning fra Afghanistan begynder Marisa imidlertid at vakle i sin tro.

Hun beslutter sig for at hjælpe ham med at flygte til Sverige, og det bliver samtidig hendes egen flugt fra et miljø, hun har sværere og sværere ved at se sig selv i - men hun lærer hurtigt, at man ikke bare vender gruppen ryggen, og et voldeligt opgør er uundgåeligt.

Kampen for at komme ud af et nynazistisk ofte maskulint miljø er før blevet skildret i film som 'American History X' (1998) og 'This Is England' (2001), men 'Kriger' skiller sig bl.a. ud ved at have en kvinde i hovedrollen.

'Kriger' har modtaget priser over hele verden, og bl.a. modtog Alina Levshin en pris ved Berlinalen som Bedste nye talent.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
2.9
4.4

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Jyllands-Posten

  Potent og dristig skildring af en tysk ungdom, der mere end flirter med nynazismen, er ikke for sarte sjæle. (Katrine Sommer Boysen)

 • Berlingske

  'Kriger' er ikke ligefrem nyskabende eller uomgængelig, men med sin energi vil den fungere fremragende som diskussionsoplæg til historieløse gymnasieklasser. Vi andre er dog også skiftevis godt underholdt, bekymrede og berørte. (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  Den er ikke helt fri for stereotyper, når den viser nazisternes vold og hærgen, men til gengæld er den så meget stærkere, når den skildrer pigerne på egen sårbar hånd. Og smertende at se, fordi den ligger så snublende tæt på virkeligeheden. (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  'Kriger' er en voldsom oplevelse, men samtidig en gribende og uafrystelig fortælling, der skildrer et råt ungdomsmiljø uden løftede pegefingre. En mavepuster af rang. Intet mindre. (Jacob Ørsted)

 • Politiken

  Håndfast, men virkningsfuldt fører filmen os stadig tættere ind på nazibandens samvær og tankegang. (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Det er svært at tro på Marisas forvandling, men atmosfæren føles autentisk. Scenerne lugter af sommer og armsved, af handyr i brunst og en tudende flok, der gejler sig op til excesser. Kriegerin lægger sig efter tyske ungdomsfilm som Oi! Warning (2000), Führer Ex (2002) og Die Welle (2008), men minder især om Tony Kayes stilskabende American History X (1998). Menneskesynet er eftertænksomt, men virker ærlig talt ikke afstumpet nok. (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ARDIOH

Når tyskerne selv laver deres film plejer det at blive noget mega fedt!
Imodsætning til deres elendige oversættelser af alle film...

Zeerakuser/914351

Jeg så filmen til kinotur arrangementet forleden.

Jeg vil sige at filmen kan være vigtig at se for tiden, især med bandekonflikterne, som der er en naturlig parallel at drage.

Hvis vi starter med det dårlige, så er filmen utroligt forudsigelig og de plot twists der forekommer kan man gætte efter man er ti minutter inde i filmen. Når temaet er, hvad det er (nynazistisk ungdom i Tyskland - Bravo til hele filmholdet, det er et modigt emne at tage op) er det egenligt helt i orden at filmen er forudsigelig. Der er ikke behov for overraskelse, da det ikke er pointen med filmen.

Det bedste i filmen er helt klart skuespillet. Det er nogle dygtige unge skuespillere, der er instrueret til noget nært perfektion.
Monologerne, og til dels dialogerne, i filmen er virkeligt fede. De er inddragende og giver en virkeligt god indsigt i de følelser og konflikter som karaktererne oplever.

Sidst vil jeg nævne de kamera føringen. Den er både kaotisk og enormt stille, efter hvad der passer bedst til de enkelte scener.

Filmen kan varmt anbefales, hvis man synes om socialrealistiske film - kan indrømme at filmen efterlod et stærkt indtryk på mig.

Heidi

Filmen er barsk. Den er fyldt med vold, cigaretter og (skræmmende meget) vodka. Du vil krumme tæer, du vil bande og svovle, og du vil blive rigtig vred. Men du vil gå derfra med en følelse af, at have set en af de bedste tyske film i nyere tid. Den er det hele værd. Skuespillet er godt. Historien er god. Filmen er god.

SE DEN!

SOLVEIG

Det er en virkelig god film, jeg så den under tyske filmdage, og fortryder det på ingen måde. Den er ret hård at se, og giver et uhyggeligt indblik i den nazistiske underground verden, der stadig findes.

I hvert fald jeg synes du skal tage ind og se den!!

Maria

Jeg så Kriger i går til et tweet-arrangement med Kino.dk (tak for invitationen!).

Filmen var meget intens og barsk, voldelig, og der blev godt nok røget mange, mange cigaretter. ;)

Jeg havde set Nordvest samme dag, og kunne godt drage nogle paralleller i forhold til de to film, i form af det miljø man vokser op i, hvordan det former en som menneske.

Jeg kan klart anbefale filmen til folk der godt kan lige at se socialrealistiske film og skuespillet er også rigtig godt.

Thumbs up herfra!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.