/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Korsvejen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en melankolsk stemning. Den indeholder stærke scener med en ung pige der overfuses og fornedres af sin mor. I andre scener ses pigen grædende, selvbebrejdende eller dødssyg. Filmen viser et følelsesmæssigt armod, der muligvis virker stærkest på lidt større børn. Dog vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn over 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.03.2015
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kreuzweg
|

I ’Korsvejen’ glæder den 14-årige Maria sig til sin forestående konfirmation i den lokale, katolske menighed, der har førsteprioritet i familiens liv. Hendes hjerte tilhører Jesus, og hun drømmer om at ende som en helgen. Akkurat som de store forbilleder fra kristendommens historie.

Gud fylder dog ikke alt i hverdagen. Skolen fokuserer på andre ting end religion, og klassekammeraterne deler ikke nødvendigvis den samme begejstring for det guddommelige, men det største problem er Marias lillebror. Han har aldrig sagt et ord, og selvom lægerne har deres teorier, er der andre forklaringer på spil i det stærkt religiøse hjem.

’Korsvejen’ er et sorthumoristisk drama om religionens påvirkning af unge mennesker fortalt via 14 spartanske tableauer uden klip, der fungerer som allegorier til ”korsvejsstationerne”, dvs. Jesu vej fra Jerusalem til Golgata. Filmen er skrevet og instrueret af Dietrich Brüggemann, og ’Korsvejen’ modtog en Sølvbjørn på Berlinalen 2014 for Bedste manuskript. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
3.7
4.4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Skuespillerne er fantastiske, og de unge i filmen er perfekt instrueret. Hvert af de 14 kapitler udgøres af én lang velspillet scene, der illustrerer kapiteloverskrifternes pointer." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Trods fortællingens alvor trækker man indimellem på smilebåndet, og debutanten Lea van Ackens Maria er overbevisende godt spillet." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "[...] en gennemført original film med sine 14 stationer. [...] I den henseende er Brüggemanns film så ren i udtrykket, at det er lige før den er en religiøs oplevelse for filmnørder." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en både uhyggelig og gribende film, der med en spartansk visuel stil, et målrettet manuskript og en stramt organiseret dialog tager kvælertag på tilskuerens følelser og indbyder til at sidde og hade." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Scenerne bliver både komiske, pinagtige, ulideligt virkelighedsnære og sære." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "I kontrasten mellem ydre klarhed og indre voldsomhed opstår en spænding, hvor de dybe og vildeste ting kommer til udtryk. Der skabes mange markante tyske film efterhånden. 'Korsvejen' er en af de bedste fra dette årti." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.