Cookie- og Privatlivspolitik

Kongens valg

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en grundlæggende trykket stemning, men med en undertone af menneskelig varme. Mange scener er præget af alvorlig dialog og til tider gråd. Andre scener beskriver mennesker i angstfuld venten og på flugt. I flere sekvenser er det børn, som er bange og meget kede af det. I en scene ses et flådeskib blive skudt i brand af kanoner og synke. Ved en skudveksling beskriver filmen en ung mands oplevelse af at blive alvorligt såret. I en længere scene ses en flok mennesker, der flygter gennem en skov, mens de beskydes, og bomber eksploderer omkring dem. Da de voldsomme scener er relativt kortvarige, da det voldelige ikke er udpenslet og da filmen i øvrigt er fortalt i et roligt tempo, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
02.02.2017
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kongens nei
|
Versioner: se alle
2D, Babybio 2D, Seniorbio
|

I det historiske drama ’Kongens valg’ kommer den tyske hær til Norge den 9. april 1940.

Tyskland vil besætte Norge, som de succesfuldt gør med Danmark, men den norske modstand er stor. Kongehuset må evakueres, og kongefamilien flygter med tyskerne lige i hælene.

Kong Haakon og Prins Olav bliver tilbage i landet, hvor de må tage en afgørende beslutning. Skal de konfrontere fjenden eller overgive sig betingelsesløst?

'Kongens valg' har Jesper Christensen i hovedrollen som Kong Haakon. Sidste år blev filmen årets mest sete i Norge. Den går således i fodsporene på Max Manus, der også omhandlede landet under Anden Verdenskrig.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (331 votes)
4.7
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en medrivende fortælling om pligt, stolthed, og i farens stund, svaghed." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Det lykkedes instruktøren at lavet et meget lunt, medrivende og seværdigt historisk drama, hvor Jesper Christensen stråler som Haakon [...] - han ER kongen." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "John Christian Rosenlunds stemningsfulde billeder er også værd at nævne i dette lille, mangefacetterede pragtværk, der hermed får de varmeste anbefalinger med på vejen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "’Kongens valg’ er først og fremmest en velfungerende film om en krig, beskrevet udfra ét menneske – og sjældent har et menneske båret en krig så eftertænksomt som Kong Håkon den 7. alias Jesper Christensen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Som fiktivt, historisk drama må denne film have gode chancer for at opnå status som norsk nationalt epos." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Dette kongelige familiedrama realiserer Erik Poppe så stærkt, at jeg godt kunne have undt filmen en plads blandt de sidste fem i Oscar-kapløbet." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen skal være varmt anbefalet. [...] 'Kongens valg' formår at være gammeldags på en moderne måde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En virkelig flot fortælling om et støtte historie fra krigens tid og før det.
Igen igen og igen spiller Jesper Christensen mega godt, en flot præstation.
Klar en nydelse for os allesammen.

Camilla

De tidligere anmeldelser skildre fint handlingen, der har jeg ikke andet klogt at tilføje.
Tilsvarend er Jesper Christensen endnu engang en sublim skuespiller!
Grunden til de manglende 3 stjerner, er de lidt lange passager i filmen.
Jeg må indrømme at er til tider i filmen, blev skævet til uret. De lange stille passager havde nok fået mere luft og berettelse, hvis lydsporet var tilpasset, så stemningsmusikken komplimenterede scenen.

Alt i alt en god film, men ikke en som kræver meget eftertænksomhed.

Vaasemaas

Den lever op til de forventninger, som jeg har til en historisk film.

Twisteruser/608996

Jeg blev meget positivt overrasket over filmen. Ikke at jeg troede den ville være dårlig, men havde ikke forventet at den er så god som tilfældet er. Fremragende skuespil af hele castet med en storspillende Jesper Christensen i front.

Jeg fik gåsehud flere gange, både under kampscenerne, men også de mere stille og dybtfølte scener. Meget anbefalingsværdig.

Jetteuser/947960

Hvor er det en spændene historie . Selv om man ikke kende den Norske historie . Er det en medrivende historie om de få dage inden krigen og valget.

Jan Engel

Dejligt at opleve denne historiske begivenhed på lærredet. Men der var alt for meget håndholdt kamera, hvilket gjorde filmen til en slags thriller i stedet for et godt gedigent historisk drama.

Skuespillet var godt, men det var pudsigt at høre en konge tale med Vesterbrosk accent.

jeanette

Filmen gav mig noget historie som jeg ikke var klar over, at det havde stået så galt til i Norge.
Jesper Christensen spiller jo helt fantastisk og det gær at filmen kryber ind under huden.

G-force

Kongens valg er en historisk film som foregår i Norge i starten af 2. Verdenskrig. Jesper Christensen er den (danske) norske konge som må træffe et svært valg. Det er en spændende og interessant historie og der er godt skuespil. Kan anbefales!

Jens Chruser/360590

God afveksling mellem action f.eks sænkning af tysk krydser i fjorden, og kongens dilemma i forhold forhandlinger eller kamp. Fint dansk skuespil i godt sammenspil med gode norske præstationer.

Torben

Udmærket film, som dog virkede, som om den var lavet på et ret begrænset budget (locations, special effects).
Jesper Christensen er jo altid god, men det der virkelig generede mig var, at kongens anfægtelser aldrig rigtig blev levende for mig.
Jeg fandt aldrig ud af meget mere, end at han havde ondt i ryggen, var meget demokratisk, og holdt meget af børn ...
Samtalerne med sønnen kunne have været dér, hvor man løftede sløret lidt for, hvilke tanker, der gik gennem kongens hoved. Men nej, disse fremstod som meget banale replikskifter.
Muligvis er myten så urørlig i Norge, at man ikke tør digte her, men så kommer der jo desværre ikke nogen voldsomt interessant film ud af det ...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.